07/12/2023 08/12/2023 Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας το διήμερο 5 και 6 Δεκεμβρίου 2023, με επίκεντρο τον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό της πόλης. Mε την ευκαιρία της πανηγύρεως του Ιερού Καθεδρικού Ναού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός επισκέφθηκε την όμορφη πόλη (μέχρι τον 8ο αιώνα...
07 Δεκεμβρίου, 2023 - 15:42
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2023 - 3:13

Η εορτή του Αγίου Νικολάου στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Νικολάου στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας το διήμερο 5 και 6 Δεκεμβρίου 2023, με επίκεντρο τον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό της πόλης.

Mε την ευκαιρία της πανηγύρεως του Ιερού Καθεδρικού Ναού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός επισκέφθηκε την όμορφη πόλη (μέχρι τον 8ο αιώνα ονομαζόταν Βέρεια), ανταποκρινόμενος σε ευγενική πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Στάρας (Παλαιάς) Ζαγοράς κ. Κυπριανού.

Εκτός από τον οικείο Μητροπολίτη κ. Κυπριανό, των ιερών Συνάξεων του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βελίκης κ. Σιώνιος, Ηγούμενος της Σταυροπηγιακής Μονής του Μπάτσκοβο, και ο Επίσκοπος Βελεβουσδίου κ. Ισαάκ, β΄ βικάριος της επαρχίας Σόφιας.

Τόσο στην προσφώνηση του επιχωρίου Μητροπολίτου όσο και στην αντιφώνηση του Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού τονίσθηκε η αναγκαιότητα της ενότητας του Εκκλησιαστικού Σώματος και της εν αγάπη  συνεργασίας των κατά τόπους Εκκλησιών και ιδιαίτερα αυτών που διακονούν στην ίδια ευρύτερη περιοχή της Θράκης, όπως αυτές της επαρχίας Στάρας Ζαγοράς και της επαρχίας Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου σε ανάμνηση της επισκέψεώς του προσέφερε στον επιχώριο Ιεράρχη Στάρας Ζαγοράς αγιογραφημένη εικόνα της Παναγίας «Το Ρόδον το Αμάραντον», έργο της Εβρίτισσας αγιογράφου Σοφίας Παπάζογλου, για να του υπενθυμίζει την γενέτειρά του, το Καζανλούκ, στην κοιλάδα των Ρόδων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων