02/01/2024 02/01/2024 Η Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Χριστού και η ιερά μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, εορτάστηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Μαρίνας στην Φιλιππούπολη. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππούπολης κ. Νικόλαος προεξήρξε της Θείας Λειτουργίας. Συλλειτούργησαν ο Επίσκοπος Ζνεπόλεως κ. Αρσένιος και ο Επίσκοπος Σμολιάν κ. Βησσαρίων Έψαλλε η Μητροπολιτική Χορωδία Άγιος Ερμής ο Απόστολος, με...
02 Ιανουαρίου, 2024 - 21:47
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2024 - 21:27

Η εορτή του Αγίου Βασιλείου στην Φιλιππούπολη

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Βασιλείου στην Φιλιππούπολη

Η Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Χριστού και η ιερά μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, εορτάστηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Μαρίνας στην Φιλιππούπολη. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππούπολης κ. Νικόλαος προεξήρξε της Θείας Λειτουργίας.

Συλλειτούργησαν ο Επίσκοπος Ζνεπόλεως κ. Αρσένιος και ο Επίσκοπος Σμολιάν κ. Βησσαρίων

Έψαλλε η Μητροπολιτική Χορωδία Άγιος Ερμής ο Απόστολος, με μαέστρο τον Πρωτοψάλτη Γκεόργκι Ράντεφ.

Από νωρίς το πρωί ο ναός γέμισε με πιστούς που ευχήθηκαν ο ένας τον άλλον για την έναρξη του έτους 2024. Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν επίσης ο περιφερειάρχης Φιλιππούπολης Δρ. Ilia Zyumbilev και ο εκπρόσωπος της 49ης Εθνοσυνέλευσης κ. Radomir Cholakov.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος τέλεσε δοξολογία για το νέο έτος και ευχήθηκε ειρήνη, υγεία και ευημερία για όλους.

 

 

Πηγή: bg-patriarshia.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων