31/07/2023 31/07/2023 Πανηγυρικές Ακολουθίες τελέστηκαν το διήμερο που μας πέρασε, στις 28 και 29 Ιουλίου 2023, στην πόλη Σμόλιαν στη Βουλγαρία (στα σύνορα με την Ξάνθη) προς τιμήν του γηγενή μάρτυρα Αγίου Βησσαρίωνα, επισκόπου Σμόλιαν, προστάτη της Ροδόπης. Μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλιππουπόλεως κ. Νικολάου, την παραμονή της εορτής στον φερώνυμο ιερό ναό τελέστηκε ο...
31 Ιουλίου, 2023 - 16:56
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2023 - 16:43

Η εορτή του Αγίου Βησσαρίωνα του Σμόλιαν

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Βησσαρίωνα του Σμόλιαν

Πανηγυρικές Ακολουθίες τελέστηκαν το διήμερο που μας πέρασε, στις 28 και 29 Ιουλίου 2023, στην πόλη Σμόλιαν στη Βουλγαρία (στα σύνορα με την Ξάνθη) προς τιμήν του γηγενή μάρτυρα Αγίου Βησσαρίωνα, επισκόπου Σμόλιαν, προστάτη της Ροδόπης.

Μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλιππουπόλεως κ. Νικολάου, την παραμονή της εορτής στον φερώνυμο ιερό ναό τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Επισκόπου Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπου, συλλειτουργούντος του Επισκόπου  Σμόλιαν κ. Βησσαρίωνος, που ήγε και τα ονομαστήριά του.

Την επομένη, 29η Ιουλίου, της Θείας Λειτουργίας προέστη ο  Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου

Παρέστησαν ο Περιφερειάρχης κ. Stefan Sabrutevο, Δήμαρχος Σμόλιαν κ. Νικολάι Μελέμοφ, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και ευσεβείς χριστιανοί.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, ο Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος απηύθυνε τον πατριαρχικό χαιρετισμό και την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεοφύτου και ευχήθηκε στον Επίσκοπο Σμόλιαν κ. Βησσαρίωνα για τα ονομαστήρια του.

Ο ερορτασμός του Αγίου Βησσαρίωνος ολοκληρώθηκε με μουσική εκδήλωση με τραγούδια της Ροδόπης από την λαϊκή τραγουδίστρια Valya Balkanska και τον Petar Yanev.

Φωτογραφίες από τον Εσπερινό

28 юли 2023 г. - Архиерейска празнична вечерня с петохлебие в катедрален храм "Св. Висарион Смолянски", гр. Смолян

Φωτογραφίες από τη Θεία Λειτουργία

29 юли 2023 г. - Св. свщмчк Висарион, еп. Смолянски. Архиерейска св. Литургия в катедралния храм "Св. Висарион Смолянски", гр. Смолян.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων