01/12/2021 01/12/2021 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ανήμερα του Αγίου Ανδρέα τέλεσε στον πρόσφατα αναστηλωμένο ναό των Αγίων Πάντων στην Ιερά Μονή του Μπάτσκοβο ο Ηγούμενος του μοναστηριού, Επίσκοπος Βελίκης Σιώνιος. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Ευχόμενος στους αδελφούς της Μονής και τους πιστούς για την εορτή του Αγίου Ανδρέα, ο Ηγούμενος επεσήμανε αρχικά τις αγίες πράξεις του Αποστόλου Ανδρέα, ο...
01 Δεκεμβρίου, 2021 - 11:05
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2021 - 11:09

Η γιορτή του Αγίου Ανδρέα σε Μπάτσκοβο και Σόφια

Διαδώστε:
Η γιορτή του Αγίου Ανδρέα σε Μπάτσκοβο και Σόφια

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ανήμερα του Αγίου Ανδρέα τέλεσε στον πρόσφατα αναστηλωμένο ναό των Αγίων Πάντων στην Ιερά Μονή του Μπάτσκοβο ο Ηγούμενος του μοναστηριού, Επίσκοπος Βελίκης Σιώνιος.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Ευχόμενος στους αδελφούς της Μονής και τους πιστούς για την εορτή του Αγίου Ανδρέα, ο Ηγούμενος επεσήμανε αρχικά τις αγίες πράξεις του Αποστόλου Ανδρέα, ο οποίος πέρασε όλη του τη ζωή στην υπηρεσία του Λόγου και δέχθηκε με χαρά τον σταυρό του ως το στεφάνι της δικής του ζωής, θεωρώντας ότι ο Θεός τον τίμησε με το ίδιο μαρτύριο που έδωσε στον Υιό Του.

Ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας σταυρώθηκε στην πόλη της Πάτρας κατά τους διωγμούς του Νέρωνα, του αυτοκράτορα που οι πρώτοι Χριστιανοί είδαν ως ενσάρκωση του αντίχριστου!

Με την ευλογία του Ηγουμένου, από σήμερα έως το τέλος της νηστείας των Χριστουγέννων θα τελούνται λειτουργίες σε όλους τους ναούς και τα παρεκκλήσια της Ιεράς Μονής, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

04.12, Αγίας Βαρβάρας: Ναός-Οστεοφυλάκιο Αναστάσεως του Λαζάρου.

05.12, Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό ναό Αγ. Αρχαγγέλων.

06.12, Αγίου Νικολάου: Θεία Λειτουργία στον Ναό Αγίου Νικολάου.

09.12, Σύλληψη Αγίας Άννης: Παρεκκλήσι Αγίου Θεοδώρου Τύρωνος και Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου.

18.12, Αγ. Μοδέστου: Παρεκκλήσι Αγίων Αποστόλων

20.12 Αγίου Ιγνατίου: Παρεκκλήσι Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή

22.12, Αγ. Αναστασίας: Παρεκκλήσια της Κλούβιας.

Όσον αφορά στην πρωτεύουσα, ο Άγιος Ανδρέας τιμήθηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Σόφιας με πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, της λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ, κ. Πολύκαρπος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Επίσκοπος ανέγνωσε την προσφώνηση του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας για την εορτή. «Ο βίος του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου και όλων των αποστόλων του Χριστού είναι παράδειγμα, ευλογία και κάλεσμα για όλους εμάς, που ο Κύριος συγκεντρώνει καθημερινά στην Εκκλησία Του, για να μας κάνει αλιείς ανθρώπων – τον καθένα στον χρόνο και στα μέρη όπου μας έχει τοποθετήσει. Το έργο του Αποστόλου αποτελεί κλήση για όλους μας, ανεξάρτητα από τη θέση μας στην κοινωνία, τα επαγγέλματα, τις δεξιότητες και τα ταλέντα μας. Ακολουθώντας το παράδειγμα του Πρωτόκλητου Ανδρέα, γινόμαστε όλοι απόστολοι του Χριστού, που καλούμαστε με τη ζωή, τα λόγια και τις πράξεις μας να είμαστε κήρυκες της αρχής της νέας εποχής, η οποία θα είναι ευχαρίστως δεκτή από τον Θεόν, ποθητή δε και χαρμόσυνος δια τους ανθρώπους» (Κατά Λουκάν 4:19).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων