02/05/2022 02/05/2022 Επί τη εορτή του Αγίου (βούλγαρου) Τσάρου Μπορίς-Μιχαήλ, του Ισαπόστολου και Φωτιστή, στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι της Σόφιας τελέστηκε σήμερα, 2 Μαΐου, πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την ευκαιρία της εορτής του νοτίου κλίτους του ναού, που φέρει το όνομά του. Το Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελενίκου Γεράσιμος, Γενικός...
02 Μαΐου, 2022 - 15:53
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2022 - 22:14

Η γιορτή του Αγίου Τσάρου Μπορίς Μιχαήλ στον Καθεδρικό της Σόφιας

Διαδώστε:
Η γιορτή του Αγίου Τσάρου Μπορίς Μιχαήλ στον Καθεδρικό της Σόφιας

Επί τη εορτή του Αγίου (βούλγαρου) Τσάρου Μπορίς-Μιχαήλ, του Ισαπόστολου και Φωτιστή, στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι της Σόφιας τελέστηκε σήμερα, 2 Μαΐου, πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την ευκαιρία της εορτής του νοτίου κλίτους του ναού, που φέρει το όνομά του.

Το Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελενίκου Γεράσιμος, Γενικός Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου και πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό «Άγιος Αλέξανδρος Νέφσκι».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Επίσκοπος συνεχάρη τους Ορθόδοξους Χριστιανούς για την εορτή του Αγίου και στη συνέχεια εψάλη πολυχρόνιο υπέρ του Βούλγαρου Πατριάρχη Νεόφυτου και της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και για όλους τους εορτάζοντες.

Με ιδιαίτερη επισημότητα εορτάστηκε η ναοεορτή του Συνοδικού Παρεκκλησίου «Άγιος Τσάρος Μπορίς-Μιχαήλ», που εορτάζεται στις 2 Μαΐου – εορτή του Αγίου Τσάρου Μπόρις-Μιχαήλ.

Κείμενο και φωτογραφίες: Angel Karadakov

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων