06/07/2020 06/07/2020 Με μια έκθεση αγιογραφίας, διαλέξεις και το πανηγύρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος θα γιορτάσει το Μοναστήρι του Μπάτσκοβο, μεταξύ 3 και 7 Αυγούστου, τα «150 χρόνια της Βουλγαρικής Εξαρχίας». Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης θα είναι η Βουλγαρική Ένωση Αγιογραφίας. Πρόγραμμα εορτασμού: 3 Αυγούστου 11.00 π.μ.: Άνοιγμα των πυλών της έκθεσης «150 χρόνια από την ίδρυση της  Βουλγαρικής Εξαρχίας»...
06 Ιουλίου, 2020 - 14:24

Η Μονή του Μπάτσκοβο για τα 150 χρόνια της Βουλγαρικής Εξαρχίας

Διαδώστε:
Η Μονή του Μπάτσκοβο για τα 150 χρόνια της Βουλγαρικής Εξαρχίας

Με μια έκθεση αγιογραφίας, διαλέξεις και το πανηγύρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος θα γιορτάσει το Μοναστήρι του Μπάτσκοβο, μεταξύ 3 και 7 Αυγούστου, τα «150 χρόνια της Βουλγαρικής Εξαρχίας». Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης θα είναι η Βουλγαρική Ένωση Αγιογραφίας.

Πρόγραμμα εορτασμού:

3 Αυγούστου

11.00 π.μ.: Άνοιγμα των πυλών της έκθεσης «150 χρόνια από την ίδρυση της  Βουλγαρικής Εξαρχίας»

12 μ.μ.: Εγκαίνια της έκθεσης.

3 μ.μ.: Διάλεξη με θέμα «Επείγουσες δραστηριότητες και απρόσμενα ευρήματα στην εκκλησία της Μονής, που είναι αφιερωμένη στους Αρχαγγέλους», του Βλαντιμίρ Τσβέτκοφ, συντηρητή.

4 Αυγούστου

11 π.μ.: Διάλεξη με θέμα «Θεολογία της εικόνας» από εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας

3 μ.μ.: Διάλεξη με θέμα «Αισθητική της εικόνας» του Ντιμίταρ Αρναούντοφ, θεολόγου.

6 Αυγούστου 7 π.μ.: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό της Μονής και στη συνέχεια λιτανεία με εικόνες της Βουλγαρικής Ένωσης Αγιογραφίας.

7 Αυγούστου 11 π.μ.: Κλείσιμο της έκθεσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων