21/11/2020 21/11/2020 Τα συλλυπητήρια του προς την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Σερβίας για την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Πατριάρχου Σερβίας κυρού Ειρηναίου, ο οποίος εκοιμήθη το πρωί της 20ης Νοεμβρίου 2020, εξέφρασε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος. “Έκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας και εκ μέρους μου, δεχτείτε τα αδελφικά συλλυπητήρια μας...
21 Νοεμβρίου, 2020 - 14:52
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2020 - 21:33

“Η πορεία της ζωής του ήταν γεμάτη από προσευχή”

Διαδώστε:
“Η πορεία της ζωής του ήταν γεμάτη από προσευχή”

Τα συλλυπητήρια του προς την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Σερβίας για την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Πατριάρχου Σερβίας κυρού Ειρηναίου, ο οποίος εκοιμήθη το πρωί της 20ης Νοεμβρίου 2020, εξέφρασε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος.

“Έκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας και εκ μέρους μου, δεχτείτε τα αδελφικά συλλυπητήρια μας για τον απροσδόκητη κοίμηση του Προκαθημένου του Πατριαρχείου Σερβίας, μακαριστού Πατριάρχου Σερβίας κυρού Ειρηναίου.

Οι καρδιές μας είναι γεμάτες θλίψη για τη βαριά απώλεια, αλλά η ελπίδα μας είναι στον Κύριο, ο οποίος είναι “Θεὸς δὲ οὐκ ἔστι νεκρῶν, ἀλλὰ ζώντων· πάντες γὰρ αὐτῷ ζῶσιν” (Κατά Λουκάν 20:38).

Πενθούμε μαζί με εσάς, τους κληρικούς και το ευσεβές πλήρωμα της Αγίας Εκκλησίας σας.

Η πορεία της ζωής του μακαριστού Πατριάρχου Σερβίας ήταν γεμάτη από προσευχή προς τον Θεό για το ποίμνιο που του είχε ανατεθεί, για το οποίο εργαζόταν συνεχώς, εκπληρώνοντας το εκκλησιαστικό καθήκον του και τους ιερούς κανόνες της Εκκλησίας.”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, το μήνυμα του Πατριάρχη Βουλγαρίας και καταλήγει:

“Ας συγχωρέσει και αναπαύσει ο Θεός την ψυχή του πιστού υπηρέτη του και αγαπητού αδελφού μακαριστού Πατριάρχου κυρού Ειρηναίου! Αιωνία και ευλογημένη η μνήμη του!”

 

Επίσης, συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και την Πρωθυπουργό της χώρας Άνα Μπρνάμπιτς, απέστειλε και ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

“Αυτό το θλιβερό γεγονός είναι τεράστια απώλεια, όχι μόνο για τη Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας, αλλά και για ολόκληρο τον Σερβικό λαό”, αναφέρει στο μήνυμα του ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός. Επίσης, υπογραμμίζει τη συμβολή του μακαριστού Πατριάρχου Σερβίας κυρού Ειρηναίου στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων θρησκευτικών κοινοτήτων στην περιοχή μέσα σε πνεύμα ειρήνης και ευημερίας και προσθέτει ότι “θα παραμείνει στη μνήμη μας ως ένας αξιοσέβαστος ιεράρχης”.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Σερβία αποχαιρετά τον Πατριάρχη της – Η Ορθοδοξία πενθεί μια μεγάλη μορφή της

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων