26/01/2021 26/01/2021 Την ημέρα που η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Νεόφυτου (21/1), ημέρα που ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας άγει τα ονομαστήριά του, οργανώθηκε -με δική του πρωτοβουλία- επίσκεψη στην πόλη Μπατάνοφτσι, η οποία επλήγη από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών. Η επίσκεψη οργανώθηκε από το Τμήμα Ελέους και Φιλανθρωπίας της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας. Έτσι, την...
26 Ιανουαρίου, 2021 - 12:58

Η προσφορά του Πατρ. Βουλγαρίας στους πληγέντες του Μπατάνοφτσι

Διαδώστε:
Η προσφορά του Πατρ. Βουλγαρίας στους πληγέντες του Μπατάνοφτσι

Την ημέρα που η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Νεόφυτου (21/1), ημέρα που ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας άγει τα ονομαστήριά του, οργανώθηκε -με δική του πρωτοβουλία- επίσκεψη στην πόλη Μπατάνοφτσι, η οποία επλήγη από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών.

Η επίσκεψη οργανώθηκε από το Τμήμα Ελέους και Φιλανθρωπίας της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας. Έτσι, την ημέρα της εορτής του Μακ. Βούλγαρου Πατριάρχη μοιράστηκαν στους πληγέντες κατοίκους του Μπατάνοφτσι (με χρήματα από τον προσωπικό λογαριασμό του κ.κ. Νεοφύτου) δύο κοντέινερ με βασικά τρόφιμα και βασικά προϊόντα καθαρισμού. Με την αρωγή του Μακαριωτάτου Βούλγαρου Πατριάρχη βοηθήθηκαν οι 35 οικογένειες του οικισμού που επλήγησαν περισσότερο.

Η δωρεά παραδόθηκε στα θύματα και στον δήμαρχο της πόλης από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπο, ο οποίος τέλεσε αγιασμό στο σημείο της πλημμύρας και προσευχήθηκε για την υγεία και την ευλογία των κατοίκων του Μπατάνοφτσι.

Ο Επίσκοπος επισκέφτηκε προσωπικά πολλά κατεστραμμένα σπίτια και παρουσίασε τη δωρεά του Βούλγαρου Πατριάρχη κ.κ. Νεόφυτου, παρηγορώντας τους σπιτονοικοκύρηδες με μια καλή κουβέντα και, βέβαια, ευλογία.

Κατά την επίσκεψή του στο Μπατάνοφτσι, ο Επίσκοπος έδωσε την υπόσχεση ότι «η Ιερά Μητρόπολη στο πρόσωπο της Αγιότητάς του Πατριάρχη θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να ολοκληρώσει τις εργασίες στην Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, η οποία βρίσκεται υπό κατασκευή, το νέο έτος, ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να επικοινωνούν με τον Θεό και να ζουν όπως πρέπει την πνευματική τους ζωή».

Επιμέλεια-Μετάφραση για το Πρακτορείο «Ορθοδοξία»: Ευγενία Δίτσα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων