08/03/2022 08/03/2022 Τα μοναστήρια για να φιλοξενήσει 80 πρόσφυγες από την Ουκρανία ανοίγει η Μητρόπολη Σόφιας η οποία θα τοποθετήσει ειδικά κουτιά σε 46 ενορίες για τη συγκέντρωση χρημάτων για τα θύματα του πολέμου. Παράλληλα, δημιουργεί κοινό μέτωπο με τον Βουλγαρικό Ερυθρό Σταυρό για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.   Ο Βουλγαρικός Ερυθρός Σταυρός (BRC) και η Ιερά Μητρόπολη...
08 Μαρτίου, 2022 - 9:24
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2022 - 9:30

Η Σόφια ανοίγει τα μοναστήρια της για τη φιλοξενία προσφύγων

Διαδώστε:
Η Σόφια ανοίγει τα μοναστήρια της για τη φιλοξενία προσφύγων

Τα μοναστήρια για να φιλοξενήσει 80 πρόσφυγες από την Ουκρανία ανοίγει η Μητρόπολη Σόφιας η οποία θα τοποθετήσει ειδικά κουτιά σε 46 ενορίες για τη συγκέντρωση χρημάτων για τα θύματα του πολέμου. Παράλληλα, δημιουργεί κοινό μέτωπο με τον Βουλγαρικό Ερυθρό Σταυρό για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.  

Ο Βουλγαρικός Ερυθρός Σταυρός (BRC) και η Ιερά Μητρόπολη Σόφιας θα συνεργαστούν για να βοηθήσουν τα θύματα της σύγκρουσης στην Ουκρανία, στο πλαίσιο Εθνικής Φιλανθρωπικής Εκστρατείας. Η ηγεσία του Βουλγαρικού Ερυθρού Σταυρού και ο Επίσκοπος Μπελογκράνττσικ κ. Πολύκαρπος, Βοηθός Επίσκοπος του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, κατέληξαν σε αυτή την απόφαση κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Βουλγαρικού Ερυθρού Σταυρού.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι παραδοσιακός εταίρος του Βουλγαρικού Ερυθρού Σταυρού στην υλοποίηση μιας σειράς ανθρωπιστικών σκοπών για την υποστήριξη ευάλωτων ατόμων σε καταστάσεις κρίσης. Αυτό τόνισε στην αρχή της συνάντησης ο Γενικός Διευθυντής του Βουλγαρικού Ερυθρού Σταυρού, Καθηγητής κ. Κράσιμιρ Γκίκοφ. 

Από την πλευρά του, ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Βουλγαρικό Ερυθρό Σταυρό για τη γρήγορη ανταπόκρισή του στην οργάνωση βοήθειας για τα θύματα στην Ουκρανία. Πρόσθεσε ότι με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτου, το Τμήμα Φιλανθρωπίας της Μητρόπολης Σόφιας, ξεκίνησε εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για να διατεθούν στα θύματα. Έτσι, η Μητρόπολη Σόφιας ενώνει τις προσπάθειες της με τον Βουλγαρικό Ερυθρό Σταυρό για να βοηθήσει τους πληγέντες.

Η Ιερά Μητρόπολη Σόφιας θα προσφέρει και στέγαση σε περίπου 80 πρόσφυγες από την Ουκρανία σε κάποια από τα μοναστήρια της περιφέρειας της. Κουτιά δωρεών θα τοποθετηθούν σε 46 εκκλησίες της Μητρόπολης. Όλα τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν από την εκστρατεία δωρεών θα διατεθούν στον Βουλγαρικό Ερυθρό Σταυρό για να βοηθηθούν τα θύματα του πολέμου.

Ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ Πολύκαρπος 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων