08/12/2022 08/12/2022 Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ο νεόδμητος Ιερός Ναός του Αγίου Στεφάνου στη Σόφια υποδέχθηκε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 λίθο από τον τόπο μαρτυρίου του Αγίου Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιακόνου στα Ιεροσόλυμα. Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Ο λίθος κομίστηκε από τον πρώην Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόϊκο Μπορίσοφ και παραδόθηκε στο...
08 Δεκεμβρίου, 2022 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2022 - 23:11

Η Σόφια υποδέχθηκε λίθο από τον τόπο μαρτυρίου του Αγίου Στεφάνου

Διαδώστε:
Η Σόφια υποδέχθηκε λίθο από τον τόπο μαρτυρίου του Αγίου Στεφάνου

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ο νεόδμητος Ιερός Ναός του Αγίου Στεφάνου στη Σόφια υποδέχθηκε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 λίθο από τον τόπο μαρτυρίου του Αγίου Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιακόνου στα Ιεροσόλυμα.

  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Ο λίθος κομίστηκε από τον πρώην Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόϊκο Μπορίσοφ και παραδόθηκε στο Ναό προς ευλογία μέσω του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπελογκραντσίκ κ. Πολυκάρπου.

Ο κ. Μπορίσοφ παρέλαβε τον λίθο από την Βουλγαρική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης το διήμερο 29-30 Νοεμβρίου 2022 κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Πόλη για τη θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Να σημειωθεί ότι το προσκυνητάρι φυλασσόταν στη Σιδηρά Εκκλησία του Αγίου Στεφάνου και είχε παραχωρηθεί από τον Πατριαρχικό Επίτροπο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πόλη Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ανθηδώνος κ. Νεκτάριο.

Ο λίθος θα φυλάσσεται στο νεόδμητο Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου της Σόφιας ως ανάμνηση της πνευματικής σύνδεσης μεταξύ των Ιεροσολύμων και της Κωνσταντινούπολης, καθώς και μεταξύ των Βουλγαρικών κοινοτήτων στην Πόλη και στη Σόφια.

Κατά την υποδοχή του λίθου τελέστηκε δέηση υπέρ υγείας παρουσία πλήθους κλήρου και λαού, καθώς και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Στη συνέχεια ο κ. Μπορίσοφ παρέδωσε τον λίθο στον Θεοφιλέστατο δηλώνοντας παράλληλα ότι αποτελεί τιμή για τον ίδιο που είναι ο κομιστής ενός τόσο σημαντικού προσκυνηταρίου.

Από την πλευρά του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος εξέφρασε εκ μέρους του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου την ευγνωμοσύνη του στον κ. Μπορίσοφ και ευχήθηκε ο Θεός να του δίνει δύναμη στο έργο του προς όφελος του Βουλγαρικού λαού και για την ευημερία της Πατρίδας. Επίσης, ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον πρώην Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας για την αγάπη του στην Ορθόδοξη πίστη και στην Εκκλησία, για την συμβολή του στην ανέγερση ναών, καθώς και για το φιλανθρωπικό έργο του.

Μετά το πέρας της υποδοχής του λίθου οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για την εξέλιξη των εργασιών ανέγερσης του νέου Ναού.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Новостроящия се столичен храм "Св. Стефан" получи светиня от Йерусалим - 07.12.2022 г.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων