31/08/2020 31/08/2020 Την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Αλεξάντρ Νιέφσκι (ή Νιέβσκι) γιορτάζει η Βουλγάρικη Ορθόδοξη Εκκλησία στις 30 Αυγούστου εκάστου έτους και ο περίλαμπρος ναός-μνημείο του Αγίου στη Σόφια γιορτάζει την καλοκαιρινή του εορτή. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος, συγχοροστατούντος του βοηθού του Μητροπολίτου Σόφιας και Πατριάρχη...
31 Αυγούστου, 2020 - 13:15
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2020 - 12:57

Η θερινή γιορτή του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι

Διαδώστε:
Η θερινή γιορτή του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι

Την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Αλεξάντρ Νιέφσκι (ή Νιέβσκι) γιορτάζει η Βουλγάρικη Ορθόδοξη Εκκλησία στις 30 Αυγούστου εκάστου έτους και ο περίλαμπρος ναός-μνημείο του Αγίου στη Σόφια γιορτάζει την καλοκαιρινή του εορτή.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος, συγχοροστατούντος του βοηθού του Μητροπολίτου Σόφιας και Πατριάρχη πάσης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπελογκραντσίκ, κ. Πολυκάρπου.

«Να θυμόμαστε ότι ο Άγιος ευσεβής πρίγκιπας νίκησε τους εχθρούς του περισσότερο με την πίστη και την προσευχή παρά με το στρατό, αφού προετοιμαζόταν για τις μάχες με προσευχή, νηστεία και Θεία Κοινωνία των Αχράντων Μυστηρίων. Να θυμόμαστε, επίσης, ότι παρόλο που είχε την ευκαιρία πολλές φορές, όταν ήταν στον πριγκιπικό θρόνο, να ικανοποιήσει τον εαυτό του (με πλούτη κ.λπ), ο Άγιος Πρίγκιπας προτίμησε να είναι πατέρας των συμπατριωτών του και να αγαπά τους φτωχούς, τις χήρες και τα ορφανά…Ήταν ένας ασυμβίβαστος μαχητής της αγνότητας της ορθόδοξης πίστης. Στη ζωή του, η πίστη ήταν το αμετάβλητο θεμέλιο της ζωής του. Με τη μίμησή του, θα μπορέσουμε κι εμείς να οικοδομήσουμε ένα υγιές σπίτι, ξεκινώντας με την θεμελίωση της πέτρας της πίστης στον Χριστό, ορθοτομούντες τη ζωή μας σύμφωνα με τις αρχές του ευαγγελίου. Τιμώντας τη μνήμη του, μπορούμε να μιμηθούμε την προσευχή και το θάρρος του», είπε στο κήρυγμά του ο ιεροκήρυκας Κονσταντίν Γκαβρίλοφ, αναφερόμενος στον Άγιο Αλέξανδρο Νιέφσκι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων