21/07/2022 21/07/2022 Η διαφύλαξη της χριστιανικής παρουσίας και κληρονομιάς όπως και η υποστήριξη στη θρησκευτική ειρήνη στους Αγίους Τόπους ως μοντέλο ανεκτικότητας και κατανόησης συζητήθηκαν χθες από τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους απεσταλμένους του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, Rami Mohrabi και Nader Mohrabi, που επισκέπτονται τη Βουλγαρία. Στη συνάντηση συμμετείχε...
21 Ιουλίου, 2022 - 8:20
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2022 - 8:31

Η Βουλγαρία στηρίζει την προστασία των χριστιανών στην Αγία Γη

Διαδώστε:
Η Βουλγαρία στηρίζει την προστασία των χριστιανών στην Αγία Γη

Η διαφύλαξη της χριστιανικής παρουσίας και κληρονομιάς όπως και η υποστήριξη στη θρησκευτική ειρήνη στους Αγίους Τόπους ως μοντέλο ανεκτικότητας και κατανόησης συζητήθηκαν χθες από τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους απεσταλμένους του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, Rami Mohrabi και Nader Mohrabi, που επισκέπτονται τη Βουλγαρία.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Σεβασμιότατος Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Εκ μέρους του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, οι καλεσμένοι έδωσαν τις ευλογίες και ευχές για ειρήνη, υγεία και ευημερία στον βουλγαρικό λαό. Ενημέρωσαν τον πρόεδρο Ράντεφ ότι έχει τις ευλογίες του Μακαριότατου για το άνοιγμα ενός βουλγαρικού πνευματικού κέντρου στην Ιορδανία στον τόπο όπου βαπτίστηκε ο Ιησούς Χριστός.

Ο Ρούμεν Ράντεφ επιβεβαίωσε τη στήριξη της Βουλγαρίας στην προστασία της χριστιανικής παρουσίας στην Αγία Πόλη και την ενίσχυση της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των αντιπροσώπων διαφορετικών θρησκειών. “Η κουλτούρα της ανεκτικότητας και της κατανόησης μεταξύ των κοινοτήτων διαφορετικών πίστεων έχει γερές ρίζες στη Βουλγαρία. Αυτό το μοντέλο θα πρέπει να προωθείται στον σημερινό κόσμο των διαφορετικών προκλήσεων”, δήλωσε. Υπογράμμισε επίσης τον ρόλο της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην προώθηση της πίστης και των ορθόδοξων αξιών και στη συνεργασία με άλλες θρησκείες.

Ο Βούλγαρος Πρόεδρος και οι καλεσμένοι του υπογράμμισαν ότι με ενωμένες προσπάθειες οι αξίες της ειρήνης και του ανθρωπισμού θα πρέπει να προασπίζονται και να μην επιτρέψουν στο μίσος να επικρατήσει.

Φωτογραφίες: president.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων