03/05/2023 03/05/2023 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Μαρίνας στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας κατά την ημέρα που η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την μνήμη του Ισαποστόλου τσάρου Boris, του μετονομασθέντος Μιχαήλ και της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι  ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος και ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπος ....
03 Μαΐου, 2023 - 10:09
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2023 - 9:38

Η Βουλγαρία τίμησε την εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου

Διαδώστε:
Η Βουλγαρία τίμησε την εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Μαρίνας στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας κατά την ημέρα που η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την μνήμη του Ισαποστόλου τσάρου Boris, του μετονομασθέντος Μιχαήλ και της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι  ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος και ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπος .

Ιερούργησαν ο Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος μαζί με τον Αρχιδιάκονο Δρ. Deyan Korunoski. Στο τέλος, ο Μακαριώτατος συνεχάρη και έδωσε την ευλογία του σε όλους τους παρευρισκομένους.

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός στην πόλη Πράβετς

Στην πόλη Πράβετς της κεντρικο- δυτικής Βουλγαρίας, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ.

Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος του Δήμου Πράβετς κ. Rumen Guninski, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης κα Tsvetelina Vladimirova και πλήθος πιστών.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος μοίρασε εικόνες και οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να ασπαστούν τεμάχιο από τα λείψανα του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες bg-patriarshia.bg ( Vesela Ignatova, Lovchan Metropolis)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων