20/08/2023 20/08/2023 Την Κοίμηση του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας του Θαυματουργού, ουράνιου προστάτη ολόκληρου του βουλγαρικού λαού τίμησε την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023,  η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας . Στους πρόποδες του βουνού της Ρίλας, στο θέρετρο Πανίτσιστε της Σαπάρεβα Μπάνια, με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, τελέστηκε επί τη εορτή του Αγίου πανηγυρική  Θεία...
20 Αυγούστου, 2023 - 12:25
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2023 - 13:01

Η Βουλγαρία τίμησε τον Άγιο Ιωάννη της Ρίλας

Διαδώστε:
Η Βουλγαρία τίμησε τον Άγιο Ιωάννη της Ρίλας

Την Κοίμηση του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας του Θαυματουργού, ουράνιου προστάτη ολόκληρου του βουλγαρικού λαού τίμησε την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023,  η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας . Στους πρόποδες του βουνού της Ρίλας, στο θέρετρο Πανίτσιστε της Σαπάρεβα Μπάνια, με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, τελέστηκε επί τη εορτή του Αγίου πανηγυρική  Θεία Λειτουργία της οποίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολυκάρπος.

Παρέστησαν μοναχές από την Ιερά Μονή Resilov, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Σαπάρεβα Μπάνια, καθώς και δεκάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Θεοφιλέστατος μίλησε στους πιστούς για τη ζωή του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας, ενώ ανέδειξε σημαντικές στιγμές αυτής καθώς και τις αρετές με τις οποίες στολίστηκε ο άγιος, προτρέποντας τους παρευρισκόμενους να τον μιμηθούν.

Μετέφερε επισης στους πιστούς την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου και ευχήθηκε υγεία, χαρά και ειρήνη.

    

 

Περισσότερες Φωτογραφίες

Архиерейска света Литургия в храм „Св. Иван Рилски“, курортно селище Паничище - 18.08.2023 г.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων