11/02/2020 11/02/2020 Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας δεν δίνει την ευλογία της για την παροχή χριστιανικών έργων τέχνης σε έκθεση στο Λούβρο. «Πρόκειται για μία αρχή της Εκκλησίας. Τα ιερά αντικείμενα δεν πρέπει να αφαιρούνται από τις εκκλησίες και να μεταφέρονται στο εξωτερικό, εκτός αν πρόκειται για προσκυνήματα» δήλωσε ο γραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου της...
11 Φεβρουαρίου, 2020 - 9:58
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2020 - 8:50

Η Βουλγαρική Εκκλησία λέει «όχι» στο Λούβρο

Διαδώστε:
Η Βουλγαρική Εκκλησία λέει «όχι» στο Λούβρο

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας δεν δίνει την ευλογία της για την παροχή χριστιανικών έργων τέχνης σε έκθεση στο Λούβρο.

«Πρόκειται για μία αρχή της Εκκλησίας. Τα ιερά αντικείμενα δεν πρέπει να αφαιρούνται από τις εκκλησίες και να μεταφέρονται στο εξωτερικό, εκτός αν πρόκειται για προσκυνήματα» δήλωσε ο γραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου της Βουλγαρίας, Επίσκοπος του Μέλνικ, κ. Γεράσιμος

Η επικείμενη έκθεση στο Λούβρο με θέμα «Βουλγαρική τέχνη του 16ου και 18ου αιώνα» προκάλεσε την αγανάκτηση του καθηγητή Εμμανουήλ Μουτάφοφ, διευθυντή του Ινστιτούτου Μελετών της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών.

Ο κ. Μουτάφοφ, κάλεσε να μη παραχωρούνται εκθέματα, γιατί η έκθεση θα παρουσιαστεί στο τμήμα ισλαμικής τέχνης του μουσείου στο Παρίσι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων