11/02/2021 11/02/2021 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λόβετς κ.Γαβριήλ, σήμερα, 11 Φεβρουαρίου 2021, θα ξεκινήσει σειρά σεμιναρίων με θέμα «Η χριστιανική διδασκαλία για τον άνθρωπο» στην Ιερά Μητρόπολη Λόβετς. Οι ομιλίες θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη στον νέο καθεδρικό ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου μετά τον παρακλητικό κανόνα στον Άγιο Λουκά (Voyno-Yasenetsky) και στον Άγιο Παντελεήμονα. Η...
11 Φεβρουαρίου, 2021 - 14:10
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2021 - 13:20

«Η χριστιανική διδασκαλία για τον άνθρωπο»

Διαδώστε:
«Η χριστιανική διδασκαλία για τον άνθρωπο»

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λόβετς κ.Γαβριήλ, σήμερα, 11 Φεβρουαρίου 2021, θα ξεκινήσει σειρά σεμιναρίων με θέμα «Η χριστιανική διδασκαλία για τον άνθρωπο» στην Ιερά Μητρόπολη Λόβετς.

Οι ομιλίες θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη στον νέο καθεδρικό ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου μετά τον παρακλητικό κανόνα στον Άγιο Λουκά (Voyno-Yasenetsky) και στον Άγιο Παντελεήμονα. Η σειρά των διαλέξεων θα καλύψει διάφορα θέματα, αποκαλύπτοντας την ορθόδοξη διδασκαλία για την προέλευση και τον σκοπό του ανθρώπου, τη δομή της ανθρώπινης φύσης, το κατ’ εικόνα και το καθ’ ομοίωσιν, το κακό και την αμαρτία, τα προπατορικό αμάρτημα και τα αμαρτωλά πάθη, την εν Χριστώ σωτηρία της ανθρωπότητας, την Εκκλησία ως πλοίο σωτηρίας, και τον άνθρωπο στην αιωνιότητα.

Η παρακολούθηση των ομιλιών θα είναι δωρεάν.

Στο μεταξύ, ο Μητροπολίτης Λόβετς ανακοίνωσε χθες ότι στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος κάθε Σάββατο θα διαβάζονται πλέον οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μετά τη Θεία Λειτουργία. Αυτό γίνεται ήδη και στον Ιερό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου (όπου θα λάβουν χώρα και οι διαλέξεις) κάθε Τρίτη στις 5.30 μετά τον Εσπερινό.

Επιμέλεια-Μετάφραση για το Πρακτορείο «Ορθοδοξία»: Ευγενία Δίτσα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων