29/03/2024 29/03/2024 Ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού στο πρώτο ιπτάμενο ασθενοφόρο στη Βουλγαρία. Συμμετείχαν οι πιλότοι, οι τραυματιοφορείς καθώς και εκπρόσωποι διαφόρων φορέων. Μετά τον Αγιασμό πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπαιδευτική πτήση του ελικοπτέρου. Ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος συνεχάρη όλους τους παρευρισκόμενους για το νέο απόκτημα. Το ελικόπτερο παραδόθηκε την 1η Φεβρουαρίου από την...
29 Μαρτίου, 2024 - 14:01
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2024 - 15:04

Καθαγιασμός του πρώτου ιπτάμενου ασθενοφόρου στη Βουλγαρία

Διαδώστε:
Καθαγιασμός του πρώτου ιπτάμενου ασθενοφόρου στη Βουλγαρία

Ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού στο πρώτο ιπτάμενο ασθενοφόρο στη Βουλγαρία. Συμμετείχαν οι πιλότοι, οι τραυματιοφορείς καθώς και εκπρόσωποι διαφόρων φορέων. Μετά τον Αγιασμό πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπαιδευτική πτήση του ελικοπτέρου.

Ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος συνεχάρη όλους τους παρευρισκόμενους για το νέο απόκτημα. Το ελικόπτερο παραδόθηκε την 1η Φεβρουαρίου από την Ιταλία και παρουσιάστηκε επίσημα στις 2 Φεβρουαρίου παρουσία του Πρωθυπουργού Ακαδημαϊκού Νικολάι Ντένκοφ, του Υπουργού Υγείας Καθ. Hristo Hinkov, του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Georgi Gvozdeikov, και άλλων εκπροσώπων της κυβέρνησης. Αναμένεταινα παραδοθούν και άλλα ελικόπτερα έως το 2026.

Οι πρώτοι έξι Βούλγαροι πιλότοι, που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση στην Ιταλία, έχουν ήδη λάβει άδειες πτήσης.

Συνολικά 36 πιλότοι και 14 μηχανικοί αναμένεται να εργαστούν στο σύστημα ιπτάμενων ασθενοφόρων. Στο μηχάνημα θα υπάρχει και ιατρικό προσωπικό που ήδη υποβάλλεται στη σχετική εκπαίδευση. Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Γκεόργκι Γκβοζντέικοφ, η χώρα θα έχει σύντομα συνολικά οκτώ νοσοκομειακά ελικοδρόμια.

 

Освещаване на първия медицински хеликоптер в България - 18.03.2024 г.

Πηγή: bg-patriarshia.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων