08/02/2021 08/02/2021 Σε ένα νέο στάδιο ανάπτυξης περνά φέτος η Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου του Μπάτσκοβο  (ή αλλιώς Παναγίας της Πετριτσονίτισσας), στη Βουλγαρία, όπως ανακοινώθηκε στις 3 Φεβρουαρίου, ημέρα που η εκκλησία μας τιμά τον Δίκαιο Συμεών τον Θεοδόχο και την Προφήτιδα Άννα. Εκείνη την ημέρα, στο αρχονταρίκι της Μονής, ο Ηγούμενός της, Επίσκοπος Βελίκης κ....
08 Φεβρουαρίου, 2021 - 14:25
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2021 - 15:24

Κέντρο προσκυνηματικού τουρισμού η μονή του Μπάτσκοβο

Διαδώστε:
Κέντρο προσκυνηματικού τουρισμού η μονή του Μπάτσκοβο

Σε ένα νέο στάδιο ανάπτυξης περνά φέτος η Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου του Μπάτσκοβο  (ή αλλιώς Παναγίας της Πετριτσονίτισσας), στη Βουλγαρία, όπως ανακοινώθηκε στις 3 Φεβρουαρίου, ημέρα που η εκκλησία μας τιμά τον Δίκαιο Συμεών τον Θεοδόχο και την Προφήτιδα Άννα.

Εκείνη την ημέρα, στο αρχονταρίκι της Μονής, ο Ηγούμενός της, Επίσκοπος Βελίκης κ. Σιώνιος, παρουσίασε στο ευρύ κοινό την πρόταση έργου με θέμα “Μονή Μπάτσκοβο Κοιμήσεως Θεοτόκου – Ορθόδοξη Ιερά Μονή και Προορισμός Πνευματικού Προσκυνήματος”, η οποία εγκρίθηκε τόσο από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας όσο και από το Υπουργείο Πολιτισμού της γειτονικής χώρας.

Μετά από προσευχή προς τον Κύριο, ο ηγούμενος του μοναστηριού σκιαγράφησε την επιθυμία του να το μετατρέψει σε κέντρο Ορθόδοξης πνευματικότητας και προσκυνηματικού, θρησκευτικού και πολιτιστικού τουρισμού. Μαζί με τις εργασίες αποκατάστασης, ο Επίσκοπος Βελίκης μίλησε και για τις νέες ευκαιρίες που ανοίγονται μετά την έγκριση της πρότασής του ως προς την ανάπτυξη της Μονής σε διάφορα επίπεδα, ενώ έκανε ειδική μνεία για τη φιλανθρωπική και κοινωνική δραστηριότητά της. Επιπλέον, τόνισε ότι θα γίνει παρουσίαση του μοναστηριού και μέσω των νέων ψηφιακών τεχνολογιών.

Ακολούθως, ο Καθηγούμενος της Μονής ανακοίνωσε στο συμβούλιο του μοναστηριού, τους σχεδιαστές, αρχιτέκτονες και τους ενδιαφερόμενους φορείς από την κοντινότερη πόλη του Ασένοφγκραντ (Στενημάχου της Ανατολικής Ρωμυλίας) και της Περιφέρειας την έγκριση του πλάνου από πλευράς του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας και του Υπουργείου Πολιτισμού, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του και ευχαριστώντας τους όλους.

«Η συνολική αξία του έργου είναι 4.000.000 λέβα (περίπου 2 εκατ.ευρώ) και η υλοποίησή του εξαρτάται από την ειλικρινή επιμέλεια όλων μας», δήλωσε ο Μηχανικός Μίτια Ντιμίτροφ, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του ανέλαβαν το δύσκολο έργο της υλοποίησης του σχεδίου.

Η παρουσίαση τελείωσε σε πνεύμα αδελφοσύνης και με μεγάλη χαρά απ’ όλους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με όλα τα μέτρα κατά της επιδημίας.

Επιμέλεια-μετάφραση για το Πρακτορείο «Ορθοδοξία»: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων