14/01/2020 14/01/2020 Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, η οποία ανησυχεί για τη διατήρηση της οικογένειας και την ανατροφή των παιδιών με χριστιανικές αξίες, εξέφρασε τις απόψεις της για την υιοθέτηση του Οικογενειακού Κώδικα, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ το 2009, την Προσχολική Νομοθεσία και σχολική εκπαίδευση και πολλά άλλα. Η Ιερά Σύνοδος εξέφρασε επίσης την...
14 Ιανουαρίου, 2020 - 15:50
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2020 - 15:59

Κράτος και Ορθόδοξη πίστη σε αρμονική συμπόρευση

Διαδώστε:
Κράτος και Ορθόδοξη πίστη σε αρμονική συμπόρευση

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, η οποία ανησυχεί για τη διατήρηση της οικογένειας και την ανατροφή των παιδιών με χριστιανικές αξίες, εξέφρασε τις απόψεις της για την υιοθέτηση του Οικογενειακού Κώδικα, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ το 2009, την Προσχολική Νομοθεσία και σχολική εκπαίδευση και πολλά άλλα. Η Ιερά Σύνοδος εξέφρασε επίσης την ισχυρή θέση της και πίστη της στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, καθώς και στην Εθνική Στρατηγική για το Παιδί 2019-2030.

Σε όλες αυτές τις απόψεις, η Ιερά Σύνοδος παροτρύνει τα διοικητικά όργανα να δημιουργήσουν νομοθεσία που προστατεύει και ενισχύει την παραδοσιακή οικογένεια, συμβάλλει στην υπέρβαση της δημογραφικής κατάρρευσης, προστατεύοντας αποτελεσματικά τα παιδιά και τις γυναίκες από τους κινδύνους στους οποίους ενδέχεται να εκτεθούν. Όλες οι προηγούμενες θέσεις της Ιεράς Συνόδου βασίζονται στη διδασκαλία της Ιεράς Ορθόδοξης Εκκλησίας και στην πατερική θεολογία της, η οποία προέρχεται από τη Γραφή και την Ιερή Παράδοση.

Όσον αφορά τη νομοθεσία, το ζήτημα έχει πάντα μια διττή πτυχή. Αφενός, είναι πνευματική, καθώς δεν υπάρχει κανένας νόμος ή κανονισμός που δεν βασίζεται σε συγκεκριμένες αξίες. Αφετέρου, κάθε νόμος και κανονισμός έχει νομική πλευρά στο μέτρο που είναι μια κρατική πράξη, εντάσσεται σε ένα συγκεκριμένο νομικό σύστημα και πρέπει να περιέχει καθορισμένες και μη ασαφείς έννοιες. Οι δύο πλευρές, πνευματικές και νομικές πρέπει να είναι προς την ίδια κατεύθυνση.

Η ορθόδοξη πίστη μας είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας. Η εκκλησία είναι όλοι εμείς, οι πιστοί και οι πνευματικοί ιερείς, αλλά και κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός. Εξαρτάται από τον καθένα μας εάν και πόσο ενσαρκώνει τη χριστιανική πίστη στη ζωή του, στα έργα του και στην καθημερινή του ζωή. Αλλά είμαστε και πολίτες της πατρίδας μας, Βουλγαρία και ως εκ τούτου έχουμε το δικαίωμα να δηλώσουμε και να υποστηρίξουμε την παλαιά χριστιανική αντίληψη του ανθρώπου ως δημιουργία του Θεού και ως την «εικόνα και ομοιότητα» του Δημιουργού- Θεού. Έχουμε το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να επιμείνουμε μέσω της νομοθεσίας να προστατεύουμε την οικογένεια ως «μικρή εκκλησία της πατρίδας» (Αγίου Ιωάννου του Χρυσόστομου). Έχει και το κράτος την υποχρέωση να εκπαιδεύσει τα παιδιά μας με το πνεύμα και τις ορθόδοξες παραδόσεις του βουλγαρικού λαού.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων