20/03/2023 20/03/2023 Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπος, με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτου, ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Ζωογόνου Σταυρού στη συνοικία Λοζενέτς της Νοτιοανατολικής Βουλγαρίας. Ο Ιερός Ναός γέμισε από πιστούς, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, που προσήλθαν να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό και να αναζωογονηθούν πνευματικά κατά την...
20 Μαρτίου, 2023 - 20:01
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2023 - 18:55

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Σόφια

Διαδώστε:
Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Σόφια

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπος, με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτου, ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Ζωογόνου Σταυρού στη συνοικία Λοζενέτς της Νοτιοανατολικής Βουλγαρίας.

Ο Ιερός Ναός γέμισε από πιστούς, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, που προσήλθαν να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό και να αναζωογονηθούν πνευματικά κατά την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος, στο κήρυγμά του, μίλησε για τη δύναμη του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, τονίζοντας ότι πρέπει να προσκυνήσουμε τον Τίμιο Σταυρό γιατί είναι η πηγή της σωτηρίας:

«Την Γ’ Κυριακή των Νηστειών μας δίνεται η δυνατότητα να λάβουμε περισσότερη δύναμη για να συνεχίσουμε με την πνευματική νηστεία. Σε αυτόν τον αγώνα με τα δικά μας πάθη και αμαρτίες, μας δίνεται ως σωτήριο όπλο ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου, με τον οποίο πολεμάμε ενάντια σε κάθε εχθρό».

Επίσης ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ τέλεση την εις Διάκονον Χειροτονία του Νικολάι Ντέντσεφ Ευγένιεφ, 49 ετών, ο οποίος αποφοίτησε το 2022 από τη Θεολογική Σχολή της Σόφιας Αγίου Ιωάννη της Ρίλα. Στο τέλος, ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος κάλεσε τους παρευρισκόμενους να προσευχηθούν για τον νεοχειροτονημένο Διάκονο.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

   
Με πληροφορίες και φωτογραφίες: bg-patriarshia.bg (Vesela Ignatova)

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων