23/04/2021 23/04/2021 Πριν από τη γιορτή της Αναστάσεως του Λαζάρου, γνωστή και ως Ημέρα του Λαζάρου (Λαζάροφντεν), ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ Πολύκαρπος, Βικάριος του Μητροπολίτη Σόφιας και Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, επισκέφτηκε την ενορία στην Εκκλησία της Γεννήσεως  Χριστού στη Σόφια. Αυτή είναι μια από τις εκκλησίες της Σόφιας, στην οποία υπάρχει ένα ενεργό κατηχητικό σχολείο, το...
23 Απριλίου, 2021 - 11:01
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2021 - 11:02

Λαζαράκια και Λαζαρίνες βγήκαν στη Σόφια

Διαδώστε:
Λαζαράκια και Λαζαρίνες βγήκαν στη Σόφια

Πριν από τη γιορτή της Αναστάσεως του Λαζάρου, γνωστή και ως Ημέρα του Λαζάρου (Λαζάροφντεν), ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ Πολύκαρπος, Βικάριος του Μητροπολίτη Σόφιας και Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, επισκέφτηκε την ενορία στην Εκκλησία της Γεννήσεως  Χριστού στη Σόφια. Αυτή είναι μια από τις εκκλησίες της Σόφιας, στην οποία υπάρχει ένα ενεργό κατηχητικό σχολείο, το οποίο εδώ και τρία χρόνια, υπό την ηγεσία της κυρίας Βελίνα Αντόνοβα, αναπτύσσει μια επιτυχημένη και ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Την Ημέρα του Αγίου Λαζάρου στη μεγάλη μητροπολιτική συνοικία “Μλάντοστ” υπάρχει μια παράδοση: τα παιδιά-Λάζαροι (αγόρια και κορίτσια) επισκέπτονται τον Δήμο της περιοχής και  χαιρετούν τους εργαζόμενούς του. Από ιδρύσεως του κατηχητικού στην Εκκλησία της Γεννήσεως του Χριστού, λοιπόν, έχει καθιερωθεί, πριν την ημέρα του Αγίου Λαζάρου τα μικρά Λαζαράκια (Λάζαροι και Λαζαρίνες) προτού βγουν στη γειτονιά, να περνάνε από την εκκλησία, για να λάβουν την ευλογία του ιερέα.

Με ιδιαίτερη επιμέλεια φέτος τα παιδιά από το 52ο «Ελχίτσα», όπως λέγεται το κατηχητικό σχολείο, με τη διευθύντριά τους Βιολέτα Κότσεβα προετοίμασαν ένα εορταστικό πρόγραμμα και συγκεντρώθηκαν στην αυλή της εκκλησίας.

Εκεί καλωσόρισαν τον Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ, τον οποίο υποδέχθηκαν με τις υπέροχες παραστάσεις τους, με ποιήματα, παιχνίδια και χορούς. Το ταλέντο των παιδιών άγγιξε το συγκεντρωμένο πλήθος και η παράσταση με τα τραγούδια του Λάζαρου ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Στο τέλος του προγράμματος, ο Επίσκοπος ευλόγησε τα παιδιά και τους δασκάλους τους, που εργάζονται μαζί τους με πολλή αγάπη, και μοίρασε δώρα.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων