08/04/2023 08/04/2023 Γέμισε χαμόγελα και τραγούδια η Μητρόπολη της Σόφιας την παραμονή της εορτή της Ανάστασης του Λαζάρου, όταν τα παιδιά του 59ου Νηπιαγωγείου «Ελχίτσα» με τη διευθύντριά τους, Μαρία Στοΐτσοβα, επισκέφθηκαν τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας και μοίρασαν ευχές  και χαρά με το εορταστικό πρόγραμμά τους. Όμορφες λαζαρίνες στολισμένες με πολύχρωμα στεφάνια και νεαρά αγόρια...
08 Απριλίου, 2023 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2023 - 8:58

“Λαζαράκια” στον Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεόφυτο

Διαδώστε:
“Λαζαράκια” στον Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεόφυτο

Γέμισε χαμόγελα και τραγούδια η Μητρόπολη της Σόφιας την παραμονή της εορτή της Ανάστασης του Λαζάρου, όταν τα παιδιά του 59ου Νηπιαγωγείου «Ελχίτσα» με τη διευθύντριά τους, Μαρία Στοΐτσοβα, επισκέφθηκαν τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας και μοίρασαν ευχές  και χαρά με το εορταστικό πρόγραμμά τους.

Όμορφες λαζαρίνες στολισμένες με πολύχρωμα στεφάνια και νεαρά αγόρια με παραδοσιακές βουλγαρικές φορεσιές ευχήθηκαν στον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο και τους εργαζόμενους της Μητρόπολης με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα.

Τα παιδιά και τους Νηπιαγωγούς υποδέχθηκαν εγκάρδια ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκράντσικ κ. Πολύκαρπος και  ο Αρχιμανδρίτης Ευθύμιος, Πνευματικός Επόπτης της Μητρόπολης.

Τα παιδιά πραγματοποίησαν παρουσίασαν  το εορταστικό τους πρόγραμμα που περιελάμβανε ποιήματα, τελετουργικά, παιχνίδια και δημοτικούς χορούς. Το ταλέντο τους γοήτευσε το συγκεντρωμένο κοινό και η ερμηνεία των τραγουδιών του Λαζάρου ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή.

Με τις υπέροχες ερμηνείες τους οι απόφοιτοι του νηπιαγωγείου «Ελχίτσα» έφεραν πραγματική ανοιξιάτικη διάθεση και χαροποίησαν τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο, τον κλήρο και τους εργαζόμενους της Ιεράς Μητροπόλεως Σοφίας.

Ο π. Lachezar Valkov εκ μέρους των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο λέγοντας: «Με αυτόν τον «Λαζαρικό» χαιρετισμό, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε, που πάντα συμμετέχετε με πολλή αγάπη και μεράκι στην εκκλησιαστική ζωή της ενορίας μας. Ζητάμε τις προσευχές σας και για εμάς, το ιερατείο στο ναό, και θα προσπαθήσουμε στο μέλλον να εργαστούμε για τον χριστιανικό γραμματισμό των παιδιών. Ελπίζουμε ότι για πολλά χρόνια θα διοργανώνονται τέτοιες θεματικές γιορτές, όπου Οι μικροί χριστιανοί μπορούν να δείξουν τα χαρίσματα και τα ταλέντα τους».

Εκ μέρους του Μακαριωτάτου ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος συνεχάρη τα παιδιά για τις υπέροχες παραστάσεις και ευχήθηκε να είναι υγιή και χαμογελαστά.

Όλοι οι καλεσμένοι έλαβαν προσωπική ευλογία από τον Πατριάρχη Νεόφυτο , ο οποίος μοίρασε δώρα σε όλους.

Φωτογραφίες: Vesela Ignatova

Περισσότερες Φωτογραφίες

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων