27/05/2021 27/05/2021 Στις 26 Μαΐου, ημέρα εορτής της Μεσοπεντηκοστής, εορτάζει η Σόφια και το Πατριαρχείο Βουλγαρίας τον Άγιο Νεομάρτυρα Γεώργιο της Σόφιας. Στην βουλγαρική πρωτεύουσα υπάρχουν δύο Ναοί αφιερωμένοι στον Άγιο. Το Ένα Εκκλησάκι είναι στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου “Alexandrovska” στο μέρος όπου μαρτύρησε ο Άγιος Γεώργιος ενώ ο άλλος Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου είναι...
27 Μαΐου, 2021 - 15:55

Λιτάνευσαν τον Εορτάζοντα Άγιο Γεώργιο της Σόφιας

Διαδώστε:
Λιτάνευσαν τον Εορτάζοντα Άγιο Γεώργιο της Σόφιας

Στις 26 Μαΐου, ημέρα εορτής της Μεσοπεντηκοστής, εορτάζει η Σόφια και το Πατριαρχείο Βουλγαρίας τον Άγιο Νεομάρτυρα Γεώργιο της Σόφιας. Στην βουλγαρική πρωτεύουσα υπάρχουν δύο Ναοί αφιερωμένοι στον Άγιο.

Το Ένα Εκκλησάκι είναι στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου “Alexandrovska” στο μέρος όπου μαρτύρησε ο Άγιος Γεώργιος ενώ ο άλλος Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου είναι μια ροτόντα που θεωρείται το παλαιότερο αρχιτεκτονικό μνημείο στη Σόφια και είναι στο βόρειο τμήμα του έχει ενταφιαστεί ο Άγιος.

Ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Ροτόντα με τις ευλογίες του Πατράρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου και τους Προϊστάμενους Ιερείς του Ναού αλλά και διακόνους και δεκάδες πιστούς από τη Σόφια.

Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος τέλεσε τον Αγιασμό στην αυλή του Ιερού Ναού και στη συνέχεια μετέβη εν πομπή στον τάφο του Νεομάρτυρα της Σόφιας και τέλεσε Τρισάγιο ενώ στη συνέχεια επέστρεψαν στον Ναό όπου ο Επίσκοπος μίλησε στους πιστούς για το βίο του Αγίου Γεωργίου.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων