04/10/2020 04/10/2020 Η πρώτη εθνική συνάντηση των Ορθόδοξων νέων της Βουλγαρίας, που ονομάστηκε «Μαζί στον Χριστό», πραγματοποιήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στη Στάρα Ζαγκόρα. Διοργανώθηκε από το Ορθόδοξο Κέντρο Νέων «Ευαγγελισμός» στην Ιερά Μητρόπολη της Στάρα Ζαγκόρας, με τη βοήθεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Στάρα Ζαγκόρας, κ. Κυπριανού. Χθες, Σάββατο 3 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος άνοιξε το φόρουμ...
04 Οκτωβρίου, 2020 - 21:49
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2020 - 21:47

«Μαζί στον Χριστό» – Ορθόδοξοι νέοι στην πρώτη εθνική συνάντηση στη Στάρα Ζαγόρα

Διαδώστε:
«Μαζί στον Χριστό» – Ορθόδοξοι νέοι στην πρώτη εθνική συνάντηση στη Στάρα Ζαγόρα

Η πρώτη εθνική συνάντηση των Ορθόδοξων νέων της Βουλγαρίας, που ονομάστηκε «Μαζί στον Χριστό», πραγματοποιήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στη Στάρα Ζαγκόρα. Διοργανώθηκε από το Ορθόδοξο Κέντρο Νέων «Ευαγγελισμός» στην Ιερά Μητρόπολη της Στάρα Ζαγκόρας, με τη βοήθεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Στάρα Ζαγκόρας, κ. Κυπριανού. Χθες, Σάββατο 3 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος άνοιξε το φόρουμ με μια προσευχή στον ιερό ναό Αγίου Κοσμά του Ζωγραφίτη στα ιαματικά λουτρά της Στάρα Ζαγκόρας, μαζί με τον Ιερομόναχο Στέφανο (Τρίτσκοφ) από τη Μονή Τρογιάν και τον Αρχιμανδρίτη Ανδρόνικο (Χριστόφορ) από μοναστήρι της Μπάλτας στην Ουκρανία.

Πάνω από 30 συμμετέχοντες στο φόρουμ άκουσαν διαλέξεις με κύριο θέμα την απελπισία/απογοήτευση: «Η απελπισία και οι αιτίες της» (του διακόνου Τσβετάν Ατανάσοφ), «Απελπισία και ψυχολογικά προβλήματα» (του π. Ντιμίταρ Ντιμίτροφ) και «Απελπισία και εθισμοί» (του π. Ιβάν Γκένοφ). Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την Ορθοδοξία, τα κινήματα των νέων στον Χριστιανισμό και τις ευκαιρίες αλληλεπίδρασης με διάφορες κοινωνικές οργανώσεις. Οι νέοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το εκκλησάκι «Γενέθλιον της Θεοτόκου» στην τοποθεσία «Βήμα της Παναγίας». Την Κυριακή συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του «Αγίου Νικολάου» της Στάρα Ζαγκόρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων