21/08/2019 21/08/2019 Σοβαρό κίνδυνο να καταρρεύσει ιστορικός ναός στη πόλη Βέλικο Πέρσλαβ προειδοποίησε πως υπάρχει ο Διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου κ. Πλάμεμ Σαβόφ. Το πρόβλημα με το ναό, που αποτελεί και πολιτιστικό μνημείο της Βουλγαρίας, θα έπρεπε να είχε ενταχθεί στα προγράμματα αποκατάστασης πολιτιστικών μνημείων αναφέρουν βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης. Πριν από λίγες ημέρες, το Εξειδικευμένο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων...
21 Αυγούστου, 2019 - 19:01
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2019 - 19:15

Με κατάρρευση κινδυνεύει ιστορικός ναός στη Βουλγαρία

Διαδώστε:
Με κατάρρευση κινδυνεύει ιστορικός ναός στη Βουλγαρία

Σοβαρό κίνδυνο να καταρρεύσει ιστορικός ναός στη πόλη Βέλικο Πέρσλαβ προειδοποίησε πως υπάρχει ο Διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου κ. Πλάμεμ Σαβόφ.

Το πρόβλημα με το ναό, που αποτελεί και πολιτιστικό μνημείο της Βουλγαρίας, θα έπρεπε να είχε ενταχθεί στα προγράμματα αποκατάστασης πολιτιστικών μνημείων αναφέρουν βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Πριν από λίγες ημέρες, το Εξειδικευμένο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού της γειτονικής χώρας, απέρριψε τον εννοιολογικό σχεδιασμό για τη συντήρηση του ναού.

Η τοπική δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις προσπάθειες έτσι ώστε το πάγιο αίτημα των τοπικών φορέων για αποκατάσταση να υλοποιηθεί άμεσα.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων