03/08/2021 03/08/2021 Στον Μητροπολιτικό/Καθεδρικό Ναό της Αγίας Κυριακής στη Σόφια τέλεσε τον μικρό παρακλητικό κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος χθες, Δευτέρα, 2 Αυγούστου, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας και Μητροπολίτη Σόφιας κ.κ. Νεοφύτου.   Στον καθεδρικό ναό υποδέχθηκαν την εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας, που κόμισε για την περίοδο των παρακλήσεων...
03 Αυγούστου, 2021 - 13:45

Με την Παναγία την Πορταΐτισσα οι παρακλήσεις στη Σόφια

Διαδώστε:
Με την Παναγία την Πορταΐτισσα οι παρακλήσεις στη Σόφια

Στον Μητροπολιτικό/Καθεδρικό Ναό της Αγίας Κυριακής στη Σόφια τέλεσε τον μικρό παρακλητικό κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος χθες, Δευτέρα, 2 Αυγούστου, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας και Μητροπολίτη Σόφιας κ.κ. Νεοφύτου.

 

Στον καθεδρικό ναό υποδέχθηκαν την εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας, που κόμισε για την περίοδο των παρακλήσεων ο Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μαυροβουνίου στη Δυτική Βουλγαρία, προς ευλογία και πνευματική στήριξη των πιστών. Η εικόνα θησαυρίζεται στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στο χωριό Σμύροφ Ντολ, και η ευχή γι’ αυτήν, αμά τη αφίξει της, διαβάστηκε μπροστά στο πρωτότυπο από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτη Ναθαναήλ.

Στο τέλος της παρακλήσεως, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος μίλησε για την ακολουθία του παρακλητικού κανόνα: «Η νηστεία προς τιμήν της Θεοτόκου ξεκίνησε και σήμερα κάνουμε θερμή προσευχή στον Αειπαρθένο Μαρία. Μέσα από τις προσευχές μας προς την Θεοτόκο, ο Θεός να μας προστατεύει από κάθε κακό, δυστοκία και ασθένεια. Να περιβάλλουμε τη ζωή μας με αρετές, ώστε να είμαστε άξια, αληθινά τέκνα και οπαδοί του Χριστού. Να είμαστε άξιοι υμνητές της δόξας Του με τη ζωή μας και να Τον υπηρετούμε για την ευημερία της οικογένειάς μας και την ανύψωσή της στην ορθόδοξη πίστη και στο ορθόδοξο πνεύμα, ακολουθώντας τις ευαγγελικές εντολές και λαμβάνοντας τις ευαγγελικές αρετές!».

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων