01/03/2019 01/03/2019 Με τον νέο πρέσβη της Ουκρανίας στην Βουλγαρία, Βιτάλι Μοσκαλένκο, συναντήθηκε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος. Ο κ. Μοσκαλένκο έλαβε τις ευχές του Πατριάρχη για τον διορισμό του, και μοιράστηκε μαζί του την αγάπη του για τη χώρα, προσθέτοντας ότι διδάχθηκε την βουλγαρική γλώσσα και λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο. Αναφερόμενος στο θέμα της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο...
01 Μαρτίου, 2019 - 10:51

Με τον Ουκρανό Πρέσβη συναντήθηκε ο Πατρ. Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Με τον Ουκρανό Πρέσβη συναντήθηκε ο Πατρ. Βουλγαρίας

Με τον νέο πρέσβη της Ουκρανίας στην Βουλγαρία, Βιτάλι Μοσκαλένκο, συναντήθηκε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος.

Ο κ. Μοσκαλένκο έλαβε τις ευχές του Πατριάρχη για τον διορισμό του, και μοιράστηκε μαζί του την αγάπη του για τη χώρα, προσθέτοντας ότι διδάχθηκε την βουλγαρική γλώσσα και λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο.

Αναφερόμενος στο θέμα της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο Πατριάρχης τόνισε ότι η Ιερά Σύνοδος έχει συστήσει ειδική επιτροπή που εξετάζει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και η οποία θα καταθέσει τις προτάσεις στην Ιερά Σύνοδο,  η οποία εν συνεχεία θα αποφανθεί επί του θέματος.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης και το θέμα της λειτουργίας του δεύτερου βουλγαρικού σχολείου στην Οδησσό.

Στο τέλος της συνάντησης ο Ουκρανός πρέσβης προσκάλεσε τον Πατριάρχη να επισκεφθεί την Ουκρανία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων