13/06/2023 13/06/2023 Επίσημη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Νικολάι Ντένκοφ, είχε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Πατριαρχείου στη Σόφια και παρέστησαν Επίσκοποι της Βουλγαρικής Εκκλησίας και συνεργάτες του κ. Ντένκοφ. Αρχικά ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε για την υποδοχή και εξέφρασε τη θετική στάση της κυβέρνησης απέναντι στην αποστολή και το έργο της...
13 Ιουνίου, 2023 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2023 - 14:24

Με τον Πατριάρχη Νεόφυτο συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Με τον Πατριάρχη Νεόφυτο συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας

Επίσημη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Νικολάι Ντένκοφ, είχε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Πατριαρχείου στη Σόφια και παρέστησαν Επίσκοποι της Βουλγαρικής Εκκλησίας και συνεργάτες του κ. Ντένκοφ.

Αρχικά ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε για την υποδοχή και εξέφρασε τη θετική στάση της κυβέρνησης απέναντι στην αποστολή και το έργο της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν. Ευχαρίστησε επίσης για το γεγονός ότι η Εκκλησία συμμετείχε στην παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες από την Ουκρανία, οργανώνοντας φιλανθρωπικές εκστρατείες και παρέχοντας στέγαση.

Εκ μέρους της Βουλγαρικής Εκκλησίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δυτικής και Κεντρικής  Ευρώπης κ. Αντώνιος ευχαρίστησε το κράτος για τη στήριξη και τη βοήθεια που παρείχε στην αγορά ναού για τους συμπατριώτες τους στη Στουτγάρδη της Γερμανίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που οργανώθηκαν από τη Βουλγαρική Εκκλησία και ειδικότερα τη Μητρόπολη Σόφιας, καθώς και το ζήτημα του διαθρησκευτικού διαλόγου, στον οποίο η Βουλγαρική Εκκλησία παίζει σημαντικό ρόλο ως ενοποιητικός παράγοντας. “Η χώρα μας αναδείχθηκε ως παράδειγμα αγάπης και ανεκτικότητας μεταξύ των θρησκειών, όχι μόνο στη Βαλκανική Χερσόνησο, αλλά και στην Ευρώπη”, αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της η Εκκλησία της Βουλγαρίας.

Η θρησκευτική εκπαίδευση στα σχολεία

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της θρησκευτικής αγωγής και η εισαγωγή του μαθήματος «Θρησκεία» ως υποχρεωτικό μάθημα. Οι παριστάμενοι κληρικοί επεσήμαναν στον Πρωθυπουργό ότι τα τελευταία χρόνια η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε εγχειρίδια για το μάθημα «Θρησκεία-Ορθοδοξία» που θα διδάσκονται στα σχολεία. Επισημάνθηκε, ακόμη, το τεράστιο όφελος όχι μόνο για την εκκλησία, αλλά και για την πολιτεία από την εισαγωγή του μαθήματος, μέσω του οποίου τα παιδιά μπορούν να διδαχθούν ήθος, ευγένεια και πίστη.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ελπίδα ότι όλες οι πρωτοβουλίες θα αναγνωριστούν και θα υλοποιηθούν επιτυχώς από κοινού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων