15/03/2024 15/03/2024 Σύσσωμος ο εκκλησιαστικός και πολιτικός κόσμος της Βουλγαρίας εξέφρασαν την θλίψη τους για τον πράο και αγαπητό Πατριάρχη Νεόφυτο, ο οποίος σε ηλικία 79 ετών, παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο στην Ιατρική Στρατιωτική Ακαδημία της Σόφιας όπου νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγεία. Λίγο μετά τις 8 το πρωί σήμερα...
15 Μαρτίου, 2024 - 11:03
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2024 - 11:07

Με Τρισάγιο ενώπιον της σορού του Πατριάρχη Νεοφύτου ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα στη Σόφια (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Με Τρισάγιο ενώπιον της σορού του Πατριάρχη Νεοφύτου ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα στη Σόφια (ΦΩΤΟ)

Σύσσωμος ο εκκλησιαστικός και πολιτικός κόσμος της Βουλγαρίας εξέφρασαν την θλίψη τους για τον πράο και αγαπητό Πατριάρχη Νεόφυτο, ο οποίος σε ηλικία 79 ετών, παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο στην Ιατρική Στρατιωτική Ακαδημία της Σόφιας όπου νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγεία.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί σήμερα το πρωί η σορός του Πατριάρχη έφτασε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφκι. Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο ενώπιο της σορού από τον Μητροπολίτη Βάρνης κ. Ιωάννη, με τη συμμετοχή Ιεραρχών και ιερέων της Βουλγαρικής Εκκλησίας.

Διαβάστε επίσης: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πατριάρχη Νεοφύτου – Εθνικός πένθος στη Βουλγαρία, συλλυπητήρια μηνύματα από τον Ορθόδοξο κόσμο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων