06/10/2020 06/10/2020 Μεγάλη γιορτή έγινε στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Κρεμικόφτσι της Σόφιας, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, τρεις ημέρες μετά τον εορτασμό Της Παναγίας της Γοργοεπηκόου και της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ, καθώς ο καθεδρικός ναός της μονής φέρει το όνομα της Μεσιτείας της Μητέρας του Θεού και φιλοξενεί την Ιερά Εικόνα της. Στην...
06 Οκτωβρίου, 2020 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2020 - 13:06

Μεγάλη γιορτή στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου

Διαδώστε:
Μεγάλη γιορτή στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου

Μεγάλη γιορτή έγινε στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Κρεμικόφτσι της Σόφιας, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, τρεις ημέρες μετά τον εορτασμό Της Παναγίας της Γοργοεπηκόου και της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ, καθώς ο καθεδρικός ναός της μονής φέρει το όνομα της Μεσιτείας της Μητέρας του Θεού και φιλοξενεί την Ιερά Εικόνα της.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε -με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ο βοηθός του, Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ Πολύκαρπος, συλλειτουργούντων του ηγουμένου της Μονής Κωνσταντίνου και πολλών ιερέων όλων των βαθμίδων.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος της Πόλης, οι αρχές αυτής, φορείς πολιτισμού και πλήθος πιστών.

Επίσης, τελέστηκε αγιασμός στις νέες αίθουσες: το ανακαινισμένο κτήριο της Μονής, το εκκλησιαστικό κατάστημα, το αρχονταρίκι και άλλα μοναστικά κελιά.

Ο κ. Πολύκαρπος ευχαρίστησε πολύ τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους μικρούς και μεγάλους, τη νεολαία που εκπροσώπησε τον βουλγάρικο πολιτισμό και τη βουλγαρική λαογραφία, τους κτίτορες και δωρητές για την ανακαίνιση του κτιρίου, αλλά και τους ευλαβείς προσκυνητές.

Επιμέλεια και μετάφραση για το Πρακτορείο «Ορθοδοξία»: Ευγενία Δίτσα

Πηγή: bg-patriarshia.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων