24/10/2022 24/10/2022 Με αφορμή την Ημέρα Προσευχής για τα παιδιά με αναπηρίες και τις οικογένειές τους, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος απηύθυνε έκκληση για προσευχή, και υπενθύμισε ότι ακόμα και στα χειρότερα δεινά, ” δεν είμαστε ποτέ μόνοι, γιατί έχουμε την αγάπη του Θεού και την προσευχητική μεσολάβηση της Υπεραγίας Θεοτόκου”. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Η εν Βουλγαρία...
24 Οκτωβρίου, 2022 - 12:23
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2022 - 12:27

Μήνυμα Πατριάρχη Βουλγαρίας για την Ημέρα Προσευχής για παιδιά με αναπηρίες

Διαδώστε:
Μήνυμα Πατριάρχη Βουλγαρίας για την Ημέρα Προσευχής για παιδιά με αναπηρίες

Με αφορμή την Ημέρα Προσευχής για τα παιδιά με αναπηρίες και τις οικογένειές τους, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος απηύθυνε έκκληση για προσευχή, και υπενθύμισε ότι ακόμα και στα χειρότερα δεινά, ” δεν είμαστε ποτέ μόνοι, γιατί έχουμε την αγάπη του Θεού και την προσευχητική μεσολάβηση της Υπεραγίας Θεοτόκου”.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Η εν Βουλγαρία Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ορίσει την 24η Οκτωβρίου ως ημέρα προσευχής για τα παιδιά με αναπηρίες και τις οικογένειές τους, σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου στις 3 Οκτωβρίου του 2018, και ύστερα από επιστολή δασκάλας θρησκευτικών από την Σόφια.

“Όλους αυτούς, καθώς και για όλους όσοι υποφέρουν και πενθούν, η Εκκλησία του Χριστού έχει στις προσευχές της όχι μόνο αυτήν την ημέρα, αλλά και για όλες τις ημέρες του χρόνου”, είπε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος.

“Την ημέρα αυτή, ας προσευχηθεί ο καθένας μας για αυτά τα παιδιά, για τους γονείς και τους συγγενείς τους και για όλους όσοι υποφέρουν μαζί τους και τα φροντίζουν, γιατί η δύναμη της κοινής προσευχής είναι τεράστια”, τόνισε ο Μακαριώτατος.

Αναφερόμενος στα παιδιά που υποφέρουν και που δεν μπορούν να απολαύσουν τις συνήθεις χαρές που ενυπάρχουν στην παιδική ηλικία, υπογράμμισε:” Χαρά γι’ αυτούς, καθώς και για όλους όσοι υποφέρουν, είναι η Παναγία μας που δεν παύει να μεσολαβεί με προσευχή ενώπιον του Υιού της και Θεού μας”.

Επίσης, ο Μακαριώτατος επεσήμανε: “Η προσευχή, που είναι το ισχυρότερο όπλο τόσο του χριστιανού όσο και κάθε ανθρώπου με καλή καρδιά και καλή θέληση, είναι ακόμα πιο δυνατή όταν προέρχεται από την Μητέρα όλων, την Θεοτόκο”.

“Σήμερα προσευχόμαστε ένθερμα και ζητάμε τη μητρική της μεσολάβηση ενώπιον του Θεού, να παρηγορήσει και να δώσει φως και χαρά σε όλους όσοι στερούνται, έτσι ώστε να χαρίσει ειρήνη στον κόσμο”, κατέληξε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας.

 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες: bg-patriarshia.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων