15/11/2023 15/11/2023 Το μήνυμά του για την νηστεία των Χριστουγέννων εξέδωσε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος. Μεταξύ αλλων ο Μακαριώτατος έκανε έκκληση για προσευχή για τα θύματα των στρατιωτικών συγκρούσεων. Σημειώνεται ότι σήμερα αρχίζει η νηστεία των πιστών για σαράντα ημέρες, ως πνευματική προετοιμασία, για τη μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τον Μακαριώτατο, αυτές τις μέρες ευχόμαστε...
15 Νοεμβρίου, 2023 - 13:13
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2023 - 13:22

Μήνυμα Πατριάρχη Βουλγαρίας για την νηστεία των Χριστουγέννων – Έκκληση για προσευχή για τα θύματα πολέμου

Διαδώστε:
Μήνυμα Πατριάρχη Βουλγαρίας για την νηστεία των Χριστουγέννων – Έκκληση για προσευχή για τα θύματα πολέμου

Το μήνυμά του για την νηστεία των Χριστουγέννων εξέδωσε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος. Μεταξύ αλλων ο Μακαριώτατος έκανε έκκληση για προσευχή για τα θύματα των στρατιωτικών συγκρούσεων.

Σημειώνεται ότι σήμερα αρχίζει η νηστεία των πιστών για σαράντα ημέρες, ως πνευματική προετοιμασία, για τη μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τον Μακαριώτατο, αυτές τις μέρες ευχόμαστε σε όλους να επικρατήσει ειρήνη στις ψυχές και τις καρδιές όλων, καθώς και πνευματική χαρά.

Ας είναι αυτές οι μέρες γεμάτες μετάνοια, προσευχή και ας δείξουμε αγάπη και έλεος προς όσους μας χρειάζονται, όπως υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι την αγάπη μας για τον Κύριο να την μετατρέψουμε σε συνειδητή, ανυπόκριτη, θυσιαστική αγάπη για τον πλησίον μας.

Όπως επεσήμανε ο Μακαριώτατος, καθώς τα βάσανα και ο πόνος είναι παντού γύρω μας, οι ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας να μιμηθούμε τον Κύριο δείχνοντας συμπόνια και έλεος, είναι άφθονες.

Τις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, ας αυξήσουμε τις προσευχές μας για όλα τα αθώα θύματα των συνεχιζόμενων και ολοένα αυξανόμενων στρατιωτικών συγκρούσεων στον κόσμο, όπως ειπε χαρακτηριστικά.

Ας παρακαλέσουμε τον Πανάγαθο Θεό να αναπαύσει τις ψυχές όσων χάθηκαν και να παρέχει βοήθεια και προστασία σε όσους οι τραγικές συνέπειες του πολέμου τους στερούν στέγη και τροφή, τους τραυματίζει σωματικά και ψυχικά και τους χωρίζει από τους αγαπημένους, όπως καταλήγει στο μήνυμά του ο Μακαριώτατος.

Πηγή: bg-patriarshia.bg

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων