08/04/2024 08/04/2024 Ο Μητροπολίτης Βράτσης κ. Γρηγόριος, Αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, ιερούργησε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού, στην περιοχή Lozenets της Σόφιας. «Το λάβαρο της σταθερότητάς μας – ο Σταυρός του Κυρίου, από τον οποίο αντλούμε πνευματική δύναμη για να σταθούμε στον άθλο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής,...
08 Απριλίου, 2024 - 13:44
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2024 - 13:05

Μητροπολίτης Βράτσης: «Λάβαρο της σταθερότητάς μας» ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Βράτσης: «Λάβαρο της σταθερότητάς μας»  ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός

Ο Μητροπολίτης Βράτσης κ. Γρηγόριος, Αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, ιερούργησε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού, στην περιοχή Lozenets της Σόφιας. «Το λάβαρο της σταθερότητάς μας – ο Σταυρός του Κυρίου, από τον οποίο αντλούμε πνευματική δύναμη για να σταθούμε στον άθλο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, αποτελεί το στήριγμα μας», είπε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας κυρού Νεοφύτου, ο οποίος εκοιμήθη στις 13 Μαρτίου 2024, σε ηλικία 79 ετών, ύστερα από 11 χρόνια στο πηδάλιο της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Γρηγόριος μίλησε για τη δύναμη του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, και τόνισε ότι, όχι μόνο σήμερα, αλλά καθημερινά στην προσωπική μας ζωή πρέπει να τιμούμε τον Τίμιο Σταυρό.

Παρότρυνε τους χριστιανούς να επωφεληθούν από τις ημέρες της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, να κάνουν πνευματικό απολογισμό δίνοντας προσοχή στη ζωή και τις πράξεις τους, για να μετανοήσουν και να συμφιλιωθούν με τον Θεό, και έτσι να καθαριστούν και να υποδεχτούν με χαρά την Ανάσταση του Χριστού.

«Το λάβαρο της σταθερότητάς μας – ο Σταυρός του Κυρίου, από τον οποίο αντλούμε πνευματική δύναμη για να σταθούμε στον άθλο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, αποτελεί το στήριγμα μας. Ας αγωνιστούμε, οπλισμένοι με τη χάρη και τη δύναμή του, για να εκπληρώσουμε τον νόμο του Κυρίου και να βαδίσουμε στον δρόμο που οδηγεί στη Βασιλεία του Θεού και στην αιωνιότητα», κατέληξε.

 

Съборна архиерейска литургия на Неделя Кръстопоклонна в столичния храм "Въздвижение на Честния Кръст Господен" - 7.04.2024 г.

Πηγή: bg-patriarshia.bg (Κείμενο και φωτογραφίες: Vesela Ignatova)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων