15/10/2022 15/10/2022 Δεκαέξι χρόνια συμπληρώθηκαν από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Φιλιππούπολης κυρού Αρσενίου. Η Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στη Σόφια, προεξάρχοντος του διαδόχου του μακαριστού ιεράρχη Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλιππούπολης κ. Νικολάου. Στη συνέχεια, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Αρσενίου. Τους ύμνους...
15 Οκτωβρίου, 2022 - 11:02
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2022 - 11:07

Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Φιλιππούπολης κυρού Αρσενίου

Διαδώστε:
Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Φιλιππούπολης κυρού Αρσενίου

Δεκαέξι χρόνια συμπληρώθηκαν από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Φιλιππούπολης κυρού Αρσενίου. Η Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στη Σόφια, προεξάρχοντος του διαδόχου του μακαριστού ιεράρχη Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλιππούπολης κ. Νικολάου.

Στη συνέχεια, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Αρσενίου. Τους ύμνους έψαλε η μητροπολιτική χορωδία «Άγιος Ερμής ο Απόστολος».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππούπολης κ. Νικόλαος εκφώνησε μια εγκάρδια και συγκινητική ομιλία στην οποία είπε: “Σε πολύ δύσκολες στιγμές για την Ιερά Εκκλησία, ο αείμνηστος Μητροπολίτης κυρός Αρσένιος τέλεσε τον άθλο της ωραίας διακονίας του. Με ειλικρινή πίστη στον Θεό, ξεπέρασε πολλές δοκιμασίες οι οποίες ήταν άφθονες. Αλλά τέτοια ήταν η πίστη του ώστε άντεχε μέχρι το τέλος της ζωής του όλες τις ταπεινώσεις, όλες τις προσβολές”.

“Η μνήμη του λάμπει στις ψυχές μας και στις καρδιές μας. Σε πολύ δύσκολες στιγμές για την πίστη και την εκκλησία κήρυξε ακούραστα τον λόγο της αιώνιας ζωής, χειροτόνησε ιερείς, τελούσε τα ιερά μυστήρια, προσευχόταν ακατάπαυστα”, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Φιλιππούπολης κυρός Αρσένιος γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου 1932 στο χωριό Ντούλγκο της Φιλιππούπολης. Το πραγματικό του όνομα είναι Angel Bogoev Chekandrakov. Αποφοίτησε από το Θεολογικό Σεμινάριο της Φιλιππούπολης και τη Θεολογική Ακαδημία στη Σόφια το 1955.

Το 1987 εξελέγη Μητροπολίτης Φιλιππούπολης. Εκοιμήθη στις 13 Οκτωβρίου 2006.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από bg-patriarshia.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων