20/01/2022 20/01/2022 Τους λόγους για τους οποίους θα γιορτάσει μόνος τα ονομαστήριά του εξήγησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος αύριο, Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, που η Αγία μας Εκκλησία τιμά τον Άγιο Νεόφυτο, ουράνιο προστάτη του Μακαριωτάτου, και τον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή. Ο Μακαριώτατος φέτος θα τιμήσει τον Άγιό του στο μητροπολιτικό παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας...
20 Ιανουαρίου, 2022 - 13:58
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2022 - 14:04

Μόνος θα γιορτάσει τα ονομαστήριά του ο Πατριάρχης Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Μόνος θα γιορτάσει τα ονομαστήριά του ο Πατριάρχης Βουλγαρίας

Τους λόγους για τους οποίους θα γιορτάσει μόνος τα ονομαστήριά του εξήγησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος αύριο, Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, που η Αγία μας Εκκλησία τιμά τον Άγιο Νεόφυτο, ουράνιο προστάτη του Μακαριωτάτου, και τον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή. Ο Μακαριώτατος φέτος θα τιμήσει τον Άγιό του στο μητροπολιτικό παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας στην αυλή της πατριαρχικής κατοικίας, χωρίς κόσμο, ενώ επί τη εορτή των Αγίων, στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Κυριακής στη Σόφια, τη Θεία Λειτουργία θα τελέσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκρανττσίκ κ. Πολύκαρπος, βοηθός του Πατριάρχη, στις 09:00 π.μ.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Ο Μακαριώτατος καλεί όσους επιθυμούν να τον τιμήσουν να προσευχηθούν από καρδιάς στον Παντοδύναμο Θεό για υγεία, ευημερία, ειρήνη και απαλλαγή από τη μάστιγα της πανδημίας. Ο προκαθήμενος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας καλεί και πάλι σε αυστηρή τήρηση των κανόνων που έχουν θεσπιστεί από τις υγειονομικές αρχές και υιοθετηθεί από την Ιερά Σύνοδο.

«Σε ημέρες δοκιμασίας, κατά τις οποίες γινόμαστε μάρτυρες απεριόριστου πόνου και ταλαιπωρίας, με τόσες ανθρώπινες ζωές να έχουν αφαιρεθεί από την πανδημία, ας κοιτάξουμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας που έχουν ανάγκη και ας τους βοηθήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε», είπε ο Μακαριώτατος, εκφράζοντας για ακόμα μια φορά την ευγνωμοσύνη και την πνευματική του συμπαράσταση στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους εθελοντές, που για δεύτερη συνεχή χρονιά δίνουν καθημερινά τη μάχη για τη διάσωση της ανθρώπινης ζωής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων