13/08/2021 13/08/2021 Ο τελευταίος μεγάλος παρακλητικός κανόνας εψάλη χθες, 12 Αυγούστου, στην Αγία Παρασκευή της Σόφιας από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπο, όπου εκομίσθη η Παναγία η Πορταΐτισσα, αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας από την Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους. Στο τέλος του παρακλητικού κανόνα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος ευλόγησε τον κλήρο, τους ψάλτες και κήρυξε τον θείο λόγο,...
13 Αυγούστου, 2021 - 9:59
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2021 - 10:03

Μπελογκραντσίκ: «Να σταθούμε ενώπιον του Θεού όπως η Παναγία»

Διαδώστε:
Μπελογκραντσίκ: «Να σταθούμε ενώπιον του Θεού όπως η Παναγία»

Ο τελευταίος μεγάλος παρακλητικός κανόνας εψάλη χθες, 12 Αυγούστου, στην Αγία Παρασκευή της Σόφιας από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπο, όπου εκομίσθη η Παναγία η Πορταΐτισσα, αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας από την Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους.

Στο τέλος του παρακλητικού κανόνα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος ευλόγησε τον κλήρο, τους ψάλτες και κήρυξε τον θείο λόγο, εξ ονόματος και με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου, προτρέποντας τους Χριστιανούς να μιμηθούν τη Μητέρα του Θεού: «Ας σταθούμε έτσι -σαν την Παναγία- ενώπιον του Θεού, χωρίς σταγόνα αμφιβολίας, ώστε να εδραιωθούμε στην πίστη, έχοντας τόση πίστη όσο ο κόκκος της σινάπεως, έτσι ώστε να κάνουμε το αδύνατον και η τόλμη μας ενώπιον του Θεού να είναι μια χρήσιμη, σωτήρια πράξη για τους γύρω μας… Ας προσευχηθούμε στην Υπεραγία Θεοτόκο ο Κύριος Ιησούς Χριστός να ανοίξει τις πόρτες Του στο έλεος και να δώσει σε όλους το κουράγιο, που πρέπει να φέρουν οι πιστοί, αποτελώντας έτσι φως για τον κόσμο και παράδειγμα για τους ανθρώπους που ζουν σε αυτόν τον αμαρτωλό και πολύπαθο κόσμο».

Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό δείτε εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων