27/03/2020 27/03/2020 “Μόνο ο Κύριος μπορεί να μας βγάλει από αυτή την κρίση” δήλωσε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, διαμηνύοντας ότι δεν μπορεί να κλείσει τις εκκλησίες. Ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί για τη χώρα εν μέσω της πανδημίας, θα επεκταθούν και στην Εκκλησία, ο...
27 Μαρτίου, 2020 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2020 - 8:56

Μπόικο Μπορίσοφ: “Δεν μπορώ να κλείσω τις εκκλησίες”

Διαδώστε:
Μπόικο Μπορίσοφ: “Δεν μπορώ να κλείσω τις εκκλησίες”

“Μόνο ο Κύριος μπορεί να μας βγάλει από αυτή την κρίση” δήλωσε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, διαμηνύοντας ότι δεν μπορεί να κλείσει τις εκκλησίες.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί για τη χώρα εν μέσω της πανδημίας, θα επεκταθούν και στην Εκκλησία, ο κ. Μπορίσοφ γνωστοποίησε ότι επικοινώνησε με τους Μητροπολίτες και τους κάλεσε να διαφυλάξουν όσο μπορούν τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των πιστών, αλλά και να απολυμαίνουν συχνά τους ναούς και τις ιερές εικόνες.
“Ξέρω ότι πολλοί άθεοι λένε: κλείστε τις εκκλησίες. Για όλα τα άλλα, έχω τη θέληση, έχω το θάρρος, αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό», είπε ο Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι μια τέτοια μπορεί να ληφθεί μόνο από την Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας .

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων