09/12/2020 09/12/2020 Δυόμιση (2,5) εκατομμύρια λέβα (1.279.900 ευρώ) κατέθεσε η βουλγαρική κυβέρνηση στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας για επισκευές, αποκατάσταση και αποπεράτωση Ιερών Ναών στη χώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της. Τα κεφάλαια προορίζονται για έργα αποκατάστασης στις Ιερές Μονές Μπάτσκοβο και Τροϊάν, για την αναστήλωση της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή στο χωριό Ζαμπλιάνο...
09 Δεκεμβρίου, 2020 - 12:56
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2020 - 16:59

Μπορίσοφ: 2,5 εκατ. λέβα σε Ναούς και Ιερές Μονές

Διαδώστε:
Μπορίσοφ: 2,5 εκατ. λέβα σε Ναούς και Ιερές Μονές

Δυόμιση (2,5) εκατομμύρια λέβα (1.279.900 ευρώ) κατέθεσε η βουλγαρική κυβέρνηση στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας για επισκευές, αποκατάσταση και αποπεράτωση Ιερών Ναών στη χώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της. Τα κεφάλαια προορίζονται για έργα αποκατάστασης στις Ιερές Μονές Μπάτσκοβο και Τροϊάν, για την αναστήλωση της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή στο χωριό Ζαμπλιάνο του δήμου Ζέμεν, του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής (Πέτκα) στο Ρούσε και για τον Ιερό Ναό του Αγίου Πνεύματος στο χωριό Μπενκόφσκι στο Κίρκοβο.

Παρέχεται, επίσης, οικονομική βοήθεια για εργασίες επισκευής στο κτίριο της Μητροπόλεως Σόφιας, για την οικοδόμηση της Παλαιού Μητροπολιτικού Ναού στο Λόβετς, για την ενίσχυση της εκκλησίας της Σόφιας, που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ανδρέα Първозваний, και για την αποπεράτωση στη Σόφια των Ιερών Ναών του Αγίου Στεφάνου στο Νότιο Πάρκο και του Ευαγγελισμού στη συνοικία Ντρούζμπα.

«Πλησιάζει μια πολύ μεγάλη μέρα – αυτή των Χριστουγέννων, και σε αυτήν την πανδημία, σε αυτήν την χρηματο-οικονομική κρίση, η εμπιστοσύνη των ανθρώπων στον Θεό είναι εξαιρετικά σημαντική», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος είναι βέβαιος ότι αυτές τις ενέργειες της κυβέρνησής του τις καθοδηγούσε ο ίδιος ο Θεός, αλλά και η θέληση των Βούλγαρων πολιτών.

«Θα διασφαλίσουμε ότι τα Χριστούγεννα οι άνθρωποι θα είναι με τις οικογένειές τους, ότι μπορούν να πάνε στην εκκλησία, να ανάψουν ένα κερί και να γιορτάσουν αυτήν την εξαιρετικά φωτεινή ημέρα. Αυτός είναι ο στόχος μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπορίσοφ.

Ο Θεοφ. Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, βοηθός του Σεβ. Μητροπολίτη Σόφιας και Μακαριωτάτου Βούλγαρου Πατριάρχη κ.κ. Νεόφυτου εξέφρασαν ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη στον Πρωθυπουργό για την παρεχόμενη υποστήριξη.

«Την ημέρα που τιμάται η Αγία Άννα, προστάτιδα της οικογένειας και της νεολαίας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ μέρους του Πατριάρχη Νεόφυτου για τη φροντίδα, τη βοήθεια και την υποστήριξή σας στο έργο της εκκλησίας», δήλωσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος, ο οποίος ευχαρίστησε, επίσης, την κυβέρνηση για το ότι δεν έκλεισε τις εκκλησίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. «Οι άνθρωποι ενίσχυσαν πραγματικά τις ελπίδες τους, ερχόμενοι στην εκκλησία: μπαίνοντας στο ναό, επικοινωνώντας με τον Θεό, με την ιεροσύνη, και έτσι ξεπέρασαν  ευκολότερα αυτές τις αναταραχές – τόσο τις σωματικές όσο και τις πνευματικές και διανοητικές».

Καταλήγοντας, ανακοίνωσε ότι με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτου, από τις 20 έως τις 26 Δεκεμβρίου, οι ιερείς που υπέφεραν από τον COVID-19 και ανάρρωσαν θα περάσουν από τα νοσοκομεία για να χρίσουν με αγιασμό όσους θέλουν, αλλά και να τους εμπνεύσουν. Το ίδιο θα γίνει και την ημέρα των Θεοφανίων.

Πηγή: Standard, dobrotoliubie.com

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων