03/01/2020 04/01/2020 “Μπορεί το Νέο Έτος να ήρθε με την βοήθεια του Θεού, αλλά αν δεν έχουμε πίστη σε αυτόν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα”, δήλωσε από τη Θεολογική Σχολή της Σόφιας “Άγιος Ιωάννης της Ρίλας”, ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκε, στις 2 Ιανουαρίου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Αρχιμανδρίτης Παχώμιος, ο οποίος ξενάγησε...
03 Ιανουαρίου, 2020 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2020 - 0:15

Μπορίσοφ: “Χωρίς την πίστη δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα”

Διαδώστε:
Μπορίσοφ: “Χωρίς την πίστη δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα”

“Μπορεί το Νέο Έτος να ήρθε με την βοήθεια του Θεού, αλλά αν δεν έχουμε πίστη σε αυτόν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα”, δήλωσε από τη Θεολογική Σχολή της Σόφιας “Άγιος Ιωάννης της Ρίλας”, ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκε, στις 2 Ιανουαρίου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Αρχιμανδρίτης Παχώμιος, ο οποίος ξενάγησε τον κ. Μπορίσοφ στις ανακαινισμένες  κτιριακές εγκαταστάσεις της Σχολής. Με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου το 2017, η κυβέρνηση διέθεσε 2.400.000 λέβα για την ανακαίνιση και ανάπλαση χώρων της Σχολής.

Για το έτος 2019, η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, χορήγησε στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας περίπου 25 εκατομμύρια λέβα, εκ των οποίων τα 20 αφορούσαν τη μισθοδοσία του κλήρου. Η κίνηση αυτή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά ύστερα και από την τροποποίηση του νόμου περί θρησκευμάτων. Τα υπόλοιπα 5 εκατομμύρια διατέθηκαν για την αποκατάσταση ναών και μονών.

Κατά την ολοκλήρωση την επίσκεψης του στη Θεολογική Σχολή ο βούλγαρος Πρωθυπουργός εξέφρασε τον θαυμασμό του για την μορφή που έχει λάβει πλέον το κτίριο, συγχαίροντας όλους τους συντελεστές.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων