07/06/2021 07/06/2021 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Κοιμήσεως της Θεοτόκου» της πόλης Σαμόκοφ λειτούργησε χθες, Κυριακή του Τυφλού (6 Ιουνίου 2021), με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Σόφιας. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Συλλειτούργησαν ιερείς της εκκλησίας και άλλων ναών της πόλεως, ενώ συμπροσευχήθηκαν η ηγουμένη και οι μοναχές της Ιεράς...
07 Ιουνίου, 2021 - 13:11

«Να είμαστε φως για τους ανθρώπους»

Διαδώστε:
«Να είμαστε φως για τους ανθρώπους»

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Κοιμήσεως της Θεοτόκου» της πόλης Σαμόκοφ λειτούργησε χθες, Κυριακή του Τυφλού (6 Ιουνίου 2021), με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Σόφιας.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Συλλειτούργησαν ιερείς της εκκλησίας και άλλων ναών της πόλεως, ενώ συμπροσευχήθηκαν η ηγουμένη και οι μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης του Σαμόκοφ.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Επίσκοπος Πολύκαρπος χαιρέτισε τους πιστούς, που ήταν παρόντες την 6η Κυριακή μετά την Ανάσταση του Χριστού και τόνισε το ευαγγελικό γεγονός της θεραπείας του τυφλού.

«Ας ανοίξουμε τα σωματικά μάτια μας», είπε ο επίσκοπος. «Ας ανοίξουμε τα πνευματικά μάτια μας, και μέσω της χαράς της Ανάστασης ας συγχωρήσουμε τον αδελφό μας. Να προχωρήσουμε στη γνώση του Θεού, στην ειρήνη, τη χαρά και στην πνευματική ευημερία. Είθε να σταθούμε ενώπιον του Θεού, για να είμαστε φως για τους ανθρώπους, όπως λέει το Ευαγγέλιο».

«Όλοι καλούμαστε να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον και είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε μαζί με ομόνοια. Μόνο έτσι θα γίνουν καλές πράξεις. Είθε ο Θεός να σας ανταμείψει και να συνεχίζετε δημιουργικά και επιτυχημένα!».

Στον Ιερό Ναό παραβρέθηκαν και παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο με την επωνυμία «Μητροπολίτης Αυξέντιος του Βέλες», που ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές χαιρέτησαν τον Επίσκοπο πριν από τη Θεία Λειτουργία, δίνοντας του ψωμί και αλάτι. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τα παιδιά από το Κέντρο Διαμονής Οικογένειας της πόλεως έψαλλαν εορταστικά τροπάρια.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Επίσκοπος τέλεσε το μυστήριο της Βάπτισης της Μαρίας, έξι μηνών κόρης του π. Εμίλιαν Νταμιανόφ και αμέσως μετά το μυστήριο δέχτηκε την πρώτη της Θεία Κοινωνία ως Χριστιανή.

Μετά τα χαρούμενα γεγονότα στην εκκλησία, ο Επίσκοπος και οι κληρικοί που τον συνόδευαν επισκέφτηκαν την νεόδμητη εκκλησία της πόλης, που αφιερώθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα και έδωσε την ημερομηνία αφιέρωσής της.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων