13/08/2019 13/08/2019 Στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Κυριακή 11 Αυγούστου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο χωριό Ρεσίλοβο της επαρχίας Δύμνιτσας ιερούργησε, κατόπιν ευλογίας του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος χειροτόνησε ένα νέο διάκονο. Στη προσφώνηση του προς τον χειροτονούμενο τόνισε...
13 Αυγούστου, 2019 - 16:43

“Να είμαστε πάντα μιμητές του Κυρίου μας”

Διαδώστε:
“Να είμαστε πάντα μιμητές του Κυρίου μας”

Στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Κυριακή 11 Αυγούστου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο χωριό Ρεσίλοβο της επαρχίας Δύμνιτσας ιερούργησε, κατόπιν ευλογίας του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος χειροτόνησε ένα νέο διάκονο. Στη προσφώνηση του προς τον χειροτονούμενο τόνισε ότι: “στις δύσκολες στιγμές που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στην ιερατική του διακονία δεν θα είναι μόνος, αλλά πάντα θα τον επισκιάζει η χάρη του Θεού”.

Στο κήρυγμά του προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν τους λόγους του Κυρίου αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Ως μιμητές του Κυρίου μας Ιησού Χριστού πρέπει να μας περιβάλλει πάντα το πνεύμα της αγάπηςΝα αφιερώσουμε τις ψυχές μας για τον πλησίον μας, αλλά να μην ξεχνάμε και τους εχθρούς μας ακόμη και για αυτούς που μας βλάπτουν.

Πριν την απόλυση ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος τέλεσε το μνημόσυνο των ιερέων που διακόνησαν στην ενορία του Αγίου Νικολάου από την ίδρυση της.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων