05/04/2021 05/04/2021 Την τρίτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής προσκυνούμε τον Τίμιο Σταυρό του Χριστού, που είναι το σημαντικότερο και υψηλότερο σύμβολο στη χριστιανική μας πίστη. Από τα πρωτοχριστιανικά χρόνια αυτή την ημέρα στην Θεία Λειτουργία εκτελείται το εξής τελετουργικό στην εκκλησία: ο ιερέας βγάζει τον Σταυρό από το ιερό, τον κουβαλάει και τον τοποθετεί στη μέση του...
05 Απριλίου, 2021 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2021 - 10:50

«Να φέρουμε τον Σταυρό μας με υπομονή και ταπείνωση»

Διαδώστε:
«Να φέρουμε τον Σταυρό μας με υπομονή και ταπείνωση»

Την τρίτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής προσκυνούμε τον Τίμιο Σταυρό του Χριστού, που είναι το σημαντικότερο και υψηλότερο σύμβολο στη χριστιανική μας πίστη. Από τα πρωτοχριστιανικά χρόνια αυτή την ημέρα στην Θεία Λειτουργία εκτελείται το εξής τελετουργικό στην εκκλησία: ο ιερέας βγάζει τον Σταυρό από το ιερό, τον κουβαλάει και τον τοποθετεί στη μέση του ναού για προσκύνηση των πιστών. Τόσο οι εβδομάδες πριν από τη Σαρακοστή όσο και οι ακόλουθες μας προετοιμάζουν για τη Μεγάλη Εβδομάδα, κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τον πόνο και τη σταύρωση του Κυρίου Ιησού Χριστού. Η μεταφορά του Τιμίου Σταυρού στο κέντρο του ναού μάς θυμίζει τον σκοπό της δικής μας θρησκευτικής ζωής σε αυτές τις ημέρες νηστείας και προσευχής, ενθαρρύνοντάς και παρηγορώντας μας μέσω της μνήμης των παθών του Χριστού.

Την Κυριακή, 4 Απριλίου, στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στο Λόζενετς της Σόφιας, με τις ευλογίες του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ.Πολύκαρπος.

Ο υπέροχος ναός στη Σόφια ήταν γεμάτος με πιστούς, που πήγαν να προσκυνήσουν τον Σταυρό του Κυρίου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος χειροτόνησε τον Ιεροδιάκονο Γαβριήλ της αδελφότητας της Μονής Οσένοβλακ.

Στο τέλος, πολλοί Χριστιανοί, μεταξύ των οποίων και πολλά μικρά παιδιά, κοινώνησαν προς μεγάλη χαρά όλων.

Επίσης, στη σύντομη ομιλία του ο Επίσκοπος τόνισε πως πρέπει να σεβόμαστε τον Τίμιο Σταυρό, καθημερινά στη ζωή μας, γιατί αυτός είναι η πηγή της σωτηρίας.

«Παίρνουμε δύναμη ζωής από τον Σταυρό. Αυτό το όργανο ταλαιπωρίας είναι ένα πανίσχυρο όπλο του ανθρώπου, το οποίο μας έδωσε ο Θεός», είπε ο επίσκοπος στην ομιλία του, ενθαρρύνοντας τους χριστιανούς που, με την παρουσία τους στο ναό, κατέθεσαν ότι οικειοθελώς άρουν το σταυρό τους, να κάνουν μια προσπάθεια να τον φέρουν σωστά, με αξιοπρέπεια, ευγένεια, ταπείνωση και υπομονή.

«Ας αντλήσουμε δύναμη από τον Σταυρό του Ιησού Χριστού, για να πορευτούμε προς το Πάσχα  και να απολαύσουμε την Ανάσταση του Χριστού», κατέληξε.

Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://flic.kr/s/aHsmV9k1BV

Κείμενο και φωτογραφίες: Βέσελα Ιγκνάτοβα

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων