01/01/2021 01/01/2021 Στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος αναφέρθηκε στην πανδημία του κορωνοϊού και ευχήθηκε η δοκιμασία να έκανε τον κόσμο σοφότερο και πλέον η ανθρωπότητα να παλέψει για το δώρο της ζωής ενώ προετοιμάζεται για την αιωνιότητα.  Ο Μακαριώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε: “Με ευγνωμοσύνη στον Θεό και με νέα...
01 Ιανουαρίου, 2021 - 18:01
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2021 - 17:38

“Να παλεύουμε μαζί για το δώρο της ζωής του Θεού”

Διαδώστε:
“Να παλεύουμε μαζί για το δώρο της ζωής του Θεού”

Στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος αναφέρθηκε στην πανδημία του κορωνοϊού και ευχήθηκε η δοκιμασία να έκανε τον κόσμο σοφότερο και πλέον η ανθρωπότητα να παλέψει για το δώρο της ζωής ενώ προετοιμάζεται για την αιωνιότητα. 

Ο Μακαριώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε: “Με ευγνωμοσύνη στον Θεό και με νέα ελπίδα για τη Βουλγαρία και για ολόκληρο τον κόσμο, διασχίζουμε το κατώφλι του 2021 ήδη από τα Χριστούγεννα και την ενσάρκωση του Λυτρωτή Ιησού Χριστού. Αυτός, μέσω του οποίου δημιουργήθηκαν όλα τα πράγματα, που ήταν από αιώνια, και μας υπομένει όλους “ο δρόμος, και η αλήθεια, και η ζωή” (Ιωάννης 14: 6) και με την ενσάρκωσή Του οδηγείται η ανθρωπότητα για τρίτη χιλιετία στο δρόμο προς τη σωτηρία και την αιώνια ζωή. Κάθε περασμένο έτος από το αποφασιστικό γεγονός της Ενσαρκώσεως του Θεού σηματοδοτεί άλλη μια μνήμη του γεγονότος που άλλαξε για πάντα τον κόσμο μας”.

Ο κόσμος στον οποίο ο Χριστός ο Κύριος ήρθε κάποτε να τον ανανεώσει ήταν ένας κόσμος θλίψης,  απελπισίας, που κυβερνούσε η αμαρτία και ο θάνατος από τα «ουράνια πνεύματα της κακίας» (Εφεσ. 6:12). Με τη Γέννηση του Χριστού, και ειδικά με την ένδοξη Ανάστασή Του, αυτός ο κόσμος πλημμύρισε για πάντα με το θεϊκό Φως, το οποίο εξακολουθεί να φωτίζει τη ζωή και την πορεία κάθε ατόμου στον προσωπικό του μετασχηματισμό. Με τη Γέννηση του Θεού-Ανθρώπου, η ιστορία της ανθρωπότητας,  που κάποτε περιπλανώταν στους λαβύρινθους των μάταιων ειδωλολατρικών πεποιθήσεων, έγινε μια ιστορία σχέσης Θεού-ανθρώπου, απέκτησε νόημα και σκοπό. Και αυτός ο σκοπός  είναι ο υψηλότερος δυνατός για τον άνθρωπο – η επίτευξη της θεοποίησης και της κληρονομιάς της Βασιλείας του Θεού, της Βασιλείας της ανανεωμένης δημιουργίας, του νέου ουρανού και της νέας γης (Αποκ. 21: 1), όπου «ο Θεός θα ρίξει κάθε δάκρυ», και δεν θα υπάρχει πια θάνατος »(Αποκ. 21: 4), η Βασιλεία του Φωτός και η αιώνια ζωή στην αγκαλιά του Πατέρα.

Προσευχόμαστε ότι η Πρωτοχρονιά θα μας φέρει περισσότερες χαρές, ελπίδες και όνειρα. Ας είναι μια χρονιά κατά την οποία ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί θα αναπτύξουμε τις δυνατότητές μας επιτυγχάνοντας πολύ περισσότερα με την ευλογία του Παντοδύναμου Θεού τόσο ως κοινωνία αλλά και ως λαός.

Ελπίζουμε και προσευχόμαστε ότι το παρελθόν έτος του 2020, το οποίο όχι μόνο για εμάς, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο, ήταν ένα έτος της άνευ προηγουμένου δοκιμής της πανδημίας του νέου και μέχρι τώρα άγνωστου για τον άνθρωπο κορωνοϊού, μας έκανε πιο σοφούς και ακόμη πιο θαρραλέους να παλεύουμε μαζί για το δώρο της ζωής – για τη γήινη ζωή του Θεού, εν αναμονή και προετοιμασία για την αιωνιότητα, επειδή ο Θεός θέλει να έχουμε ζωή και να την έχουμε «σε αφθονία» (Ιωάννης 10:10)” κατέληξε ο Μακαριώτατος κ.κ. Νεόφυτος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων