22/04/2021 22/04/2021 Σε προετοιμασία με προσευχή στα γόνατα, με πνευματικότητα, με καρδιές γεμάτες πίστη, ελπίδα, αγάπη και μετάνοια προέτρεψε τους πιστούς ενόψει Μεγάλης Εβδομάδας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ Πολύκαρπος στη χθεσινή Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Άγιο Δημήτριο της Σόφιας.  Πολλοί Χριστιανοί συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία με τις προσευχές τους, γονατιστοί, ενώ μερικοί από αυτούς κοινώνησαν κιόλας....
22 Απριλίου, 2021 - 11:46
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2021 - 14:02

«Να υποφέρουμε μαζί Του και μετά να χαιρετίσουμε την Ανάσταση»

Διαδώστε:
«Να υποφέρουμε μαζί Του και μετά να χαιρετίσουμε την Ανάσταση»

Σε προετοιμασία με προσευχή στα γόνατα, με πνευματικότητα, με καρδιές γεμάτες πίστη, ελπίδα, αγάπη και μετάνοια προέτρεψε τους πιστούς ενόψει Μεγάλης Εβδομάδας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ Πολύκαρπος στη χθεσινή Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Άγιο Δημήτριο της Σόφιας. 

Πολλοί Χριστιανοί συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία με τις προσευχές τους, γονατιστοί, ενώ μερικοί από αυτούς κοινώνησαν κιόλας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος ευλόγησε τον κλήρο, τους ψάλτες και το ποίμνιο εκ μέρους της Μακαριωτάτου Πατριάρχου Βουλγαρίας και Μητροπολίτη Σόφιας  Νεόφυτου. Έπειτα, στο κήρυγμά του, κάλεσε τους Χριστιανούς τις επόμενες μέρες να προετοιμαστούν «γονατιστοί, με προσευχή, με πνευματικότητα, με καρδιές γεμάτες πίστη, ελπίδα, αγάπη και μετάνοια για τη Μεγάλη Εβδομάδα». «Πρώτα να συναντήσουμε τον Σωτήρα στην Ιερουσαλήμ στην είσοδο του Κυρίου και μετά να μοιραστούμε μαζί Του αυτό που πέρασε, υποφέροντας για εμάς, για τις αμαρτίες μας, για τη σωτηρία μας, κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα… Και να καλωσορίσουμε με ανοιχτές καρδιές, με πνευματικότητα και με θεολογία την Εορτή των Εορτών – την Ανάσταση του Χριστού».

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων