12/08/2019 12/08/2019 Μια σημαντική ιστορική ανακάλυψη έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην πόλη Γκάμπροβο της Βουλγαρίας. Όπως έγινε γνωστό, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια εκκλησίας του 6ου αιώνα. Η χρονολόγηση της εκκλησίας βασίζεται σε νομίσματα του 6ου αιώνα που βρέθηκαν κατά τις ανασκαφές στο χώρο. Το Γκάμπροβο είναι πόλη της κεντρικής Βουλγαρίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης...
12 Αυγούστου, 2019 - 11:03

Ναός του 6ου αιώνα ανακαλύφθηκε στη Βουλγαρία

Διαδώστε:
Ναός του 6ου αιώνα ανακαλύφθηκε στη Βουλγαρία

Μια σημαντική ιστορική ανακάλυψη έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην πόλη Γκάμπροβο της Βουλγαρίας. Όπως έγινε γνωστό, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια εκκλησίας του 6ου αιώνα.

Η χρονολόγηση της εκκλησίας βασίζεται σε νομίσματα του 6ου αιώνα που βρέθηκαν κατά τις ανασκαφές στο χώρο.

Το Γκάμπροβο είναι πόλη της κεντρικής Βουλγαρίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

Βρίσκεται στους πρόποδες του κεντρικού Αίμου, στην κοιλάδα του ποταμού Γιάντρα και είναι γνωστή ως διεθνής πρωτεύουσα του χιούμορ και της σάτιρας καθώς και διάσημη για την αρχιτεκτονική του της Βουλγαρικής Εθνικής Αναγέννησης.

Πρόσφατα οι δήμοι Γκάμπροβο, Τριάβνα και Σεβλίεβο ένωσαν τις προσπάθειές τους για την υλοποίηση σχεδίου ανάπτυξης πολιτιστικού τουρισμού. Προετοιμάσтηκαν κοινές διαδρομές, που δείχνουν όχι μόνο τους φυσικούς πλούτους του Κεντρικού Αίμου, αλλά και την όμορφη αρχιτεκτονική και παραδόσεις από την εποχή της βουλγαρικής αναγέννησης, όταν η περιοχή ήταν προοδευμένο πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο σ’ αυτό το τμήμα των Βαλκανίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων