25/07/2019 25/07/2019 Μια νέα εκκλησία προς τιμήν ενός από τους μεγάλους Ιεράρχες του 20ού αιώνα, του Αγίου Σεραφείμ Σομπόλεφ, πρόκειται να χτιστεί στη Σόφια, σύμφωνα με έκθεση που εκπόνησε ο δήμαρχος Δημήτρης Δημόφ , αναφέρει το stolica.bg . Ο Άγιος Σεραφείμ (1881-1950) είναι ένας Άγιος που ενώνει την Εκκλησία της Βουλγαρίας και την Ρωσική Εκκλησία. Ήταν ιεράρχης της...
25 Ιουλίου, 2019 - 11:48

Ναός του Αγίου Σεραφείμ Σομπόλεφ θα χτιστεί στη Σόφια

Διαδώστε:
Ναός του Αγίου Σεραφείμ Σομπόλεφ θα χτιστεί στη Σόφια

Μια νέα εκκλησία προς τιμήν ενός από τους μεγάλους Ιεράρχες του 20ού αιώνα, του Αγίου Σεραφείμ Σομπόλεφ, πρόκειται να χτιστεί στη Σόφια, σύμφωνα με έκθεση που εκπόνησε ο δήμαρχος Δημήτρης Δημόφ , αναφέρει το stolica.bg .

Ο Άγιος Σεραφείμ (1881-1950) είναι ένας Άγιος που ενώνει την Εκκλησία της Βουλγαρίας και την Ρωσική Εκκλησία. Ήταν ιεράρχης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αν και την άνοιξη του 1921, μετακόμισε στη Βουλγαρία, όπου παρέμεινε ως το τέλος των ημερών του.

Η κατάταξη του Αγίου Σεραφείμ στο Αγιολόγιο της Ρωσικής Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2016, κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου της Μόσχας. Σε αυτή συμμετείχε επίσης αντιπροσωπεία της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο πρώτος επίσημος εορτασμός πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νέβσκι στη Σόφια.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων