17/04/2019 17/04/2019 Τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση ενός ναού αφιερωμένου στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό, Επίσκοπο Κριμαίας , έθεσε ο Μητροπολίτης Βάρνης και Μεγάλης Πρεσλάβας της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, κ. Ιωάννης. Ο ναός θα χτιστεί στην πόλη Ντόμπριτς στη βορειοανατολική Βουλγαρία. Στην τελετή συμμετείχαν Ιερείς, πολλοί πιστοί και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.  Ο Σεβασμιώτατος Ιωάννης μίλησε για...
17 Απριλίου, 2019 - 14:01
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2019 - 14:05

Νέο ναός για τον Αγιο Λουκά τον Ιατρό στη Βουλγαρία

Διαδώστε:
Νέο ναός για τον Αγιο Λουκά τον Ιατρό στη Βουλγαρία

Τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση ενός ναού αφιερωμένου στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό, Επίσκοπο Κριμαίας , έθεσε ο Μητροπολίτης Βάρνης και Μεγάλης Πρεσλάβας της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, κ. Ιωάννης. Ο ναός θα χτιστεί στην πόλη Ντόμπριτς στη βορειοανατολική Βουλγαρία.

Στην τελετή συμμετείχαν Ιερείς, πολλοί πιστοί και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.  Ο Σεβασμιώτατος Ιωάννης μίλησε για την τελετή και εξήγησε ότι στο σημείο, που τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος θα κατασκευαστεί η Αγία Τράπεζα, στα ανατολικά του ναού.

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού φυλάσσεται στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στη Συμφερόπολη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων