27/06/2022 27/06/2022 Τη δεύτερη Κυριακή μετά την Πεντηκοστή, Κυριακή Β’ Ματθαίου, το Πατριαρχείο Βουλγαρίας έχει καθιερώσει να τιμά τη μνήμη πάντων των Βουλγάρων Αγίων. Σε αυτή τη σπουδαία ημέρα για τη Βουλγάρικη Ορθόδοξη Εκκλησία (26 Ιουνίου 2022) τελέστηκε στην Ιερά Μονή Τρόιαν η χειροθεσία του Αρχιμανδρίτη Μακαρίου (Τσακάροφ), επί χρόνια αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη της...
27 Ιουνίου, 2022 - 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2022 - 18:56

Νέος Επίσκοπος στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Νέος Επίσκοπος στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας

Τη δεύτερη Κυριακή μετά την Πεντηκοστή, Κυριακή Β’ Ματθαίου, το Πατριαρχείο Βουλγαρίας έχει καθιερώσει να τιμά τη μνήμη πάντων των Βουλγάρων Αγίων. Σε αυτή τη σπουδαία ημέρα για τη Βουλγάρικη Ορθόδοξη Εκκλησία (26 Ιουνίου 2022) τελέστηκε στην Ιερά Μονή Τρόιαν η χειροθεσία του Αρχιμανδρίτη Μακαρίου (Τσακάροφ), επί χρόνια αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη της Ρίλας. Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο νέος επίσκοπος θα φέρει τον τίτλο της αρχαίας βουλγαρικής επισκοπής Γλαβινίτσας και θα έχει ρόλο βοηθού του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρούσε.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Στη Θεία Λειτουργία, στο καθολικό της Ιεράς Μονής, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρούσε κ. Ναούμ, με συλλειτουργούντες τους Μητροπολίτες: Λόβετς κ. Γαβριήλ, Πλόβντιφ κ. Νικόλαος,  Δοροστόλου κ. Ιάκωβος καθώς και πολλοί Επίσκοποι. Όλοι έβαλαν τα χέρια τους στο κεφάλι του χειροτονημένου Επισκόπου Γλαβινίτσας, ο οποίος έγινε ο νεότερος Βούλγαρος επίσκοπος.

Για την πνευματική αυτή εορτή, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, είχαν συγκεντρωθεί πιστοί από όλη τη χώρα, κληρικοί της Μητροπόλεως Ρούσε, συμφοιτητές του νέου Επισκόπου Μακαρίου από τη Θεολογική Σχολή της Φιλιππούπολης «Αγ. Κύριλλος και Μεθόδιος», συγγενείς και οικείοι του.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Μητροπολίτης Γαβριήλ διάβασε τον χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου προς τον νεοχειροτονηθέντα επίσκοπο, ο οποίος αναφέρει: «Επίσκοπε Μακάριε, να είσαι ο φύλακας της αγίας Ορθοδόξου πίστεως και των κανονικών διατάξεων της αγίας του Χριστού Εκκλησίας. Ορθοτόμησον τον λόγον της αλήθειας (Β’ Τιμ. 2:15), στην Εκκλησία που απέκτησε ο Χριστός με το αίμα Του. (Πράξεις 20:28), για να προστίθενται σε αυτήν περισσότεροι άνθρωποι κάθε μέρα, οικοδομώντας τους με πνεύμα πραότητας και ειλικρινούς εμπιστοσύνης στον Θεό, μέσα από μια ζωή που θα μιμείται τον Χριστό. Γίνε υπόδειγμα απόδοσης και ευθύνης, αποδεχόμενος το καλό βάρος της υπακοής, που σου εμπιστεύονται ο Άγιος Πατριάρχης και η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Εκκλησίας. Προσπάθησε να εκπληρώνεις τα πάντα με συνείδηση ​​και καθαρή επίγνωση του έργου του Θεού!»

Σημειώνεται ότι η χειροθεσία τελέστηκε στη Σταυροπηγιακή Μονή Τρόιαν αντί να γίνει στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, διότι ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει για λόγους υγείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων