05/04/2023 05/04/2023 Ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπος συναντήθηκε με παιδιά από τον Ενοριακό Ναό Αγίας Παρασκευής της Σόφιας στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για την 50η (ραδιοφωνική) έκδοση του παιδικού προγράμματος «For Children with Hope» (Για τα παιδιά με ελπίδα) στο ραδιόφωνο «Diocese Voice» της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος χαιρέτησε τα παιδιά...
05 Απριλίου, 2023 - 12:23
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2023 - 12:27

Ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ συναντήθηκε με παιδιά από τη Σόφια

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ συναντήθηκε με παιδιά από τη Σόφια

Ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπος συναντήθηκε με παιδιά από τον Ενοριακό Ναό Αγίας Παρασκευής της Σόφιας στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για την 50η (ραδιοφωνική) έκδοση του παιδικού προγράμματος «For Children with Hope» (Για τα παιδιά με ελπίδα) στο ραδιόφωνο «Diocese Voice» της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος χαιρέτησε τα παιδιά από τα σχολεία των περιοχών της πρωτεύουσας Παντσάρεβο, Γκερμάν και Λόζεν, την ομάδα ραδιοφωνικής εκπομπής, δασκάλους και γονείς, που είχαν συγκεντρωθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, «ο οποίος ναός πάντα με χαρά στεγάζει παιδιά και φροντίζει για την πνευματική αγωγή των εφήβων», σύμφωνα με τον Θεοφιλέστατο.

Ο Θεοφιλέστατος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού, και μεταξύ άλλων τόνισε: «Μαζευτήκαμε για γιορτάσουμε με πανηγυρικό τρόπο την 50η ραδιοφωνική έκδοση της εκπομπής “Για τα παιδιά με ελπίδα”. Μέσα από αυτήν την εκπομπή ας εμπνευστούμε, ας μάθουμε, και ας απολαύσουμε αυτό που έχουμε. Είθε ο Θεός να δώσει δύναμη και υγεία σε όλους όσους εργάζονται για την πραγματοποίησή της».

Στη συνέχεια ο Επισκοπος κ. Πολύκαρπος, δώρισε στην παρουσιάστρια Nadezhda την τελευταία έκδοση του προσευχητηρίου της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν εκκλησιαστικά άσματα στη σλαβική γλώσσα καθώς και παιδικά τραγούδια, απαγγέλθηκαν ποιήματα, και παρουσιάσητκε μία μικρή θεατρική παράταση με θέμα Πάσχα. Ο Θεοφιλέστατος μοίρασε σε όλα τα παιδιά εικόνες της Αναστάσεως του Κυρίου.

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του δήμου Παντσάρεβο, ο π. Krastin Apostolov της ενορίας Παντσάρεβο, ο π. Georgi Markov της ενορίας του χωριού Γκόρνι Λόζεν, και ο π. Ioan Chikalov του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής.

Στο τέλος παρατέθηκε γεύμα, και όλα τα παιδιά μαζί με τον Αρχιερέα Krastin Apostolov επισκέφτηκαν το κτίριο της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας και το Εκπαιδευτικό Κέντρο.

Εκεί τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις σχετικά με το Θείο δράμα, και ενημερώθηκαν για τις επικείμενες εορτές του Σαββάτου του Λαζάρου και της Εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα. Τα παιδιά επισκέφθηκαν και τα στούντιο του Ορθόδοξου Ραδιοφώνου, και οι πιο γενναίοι στάθηκαν μπροστά στο μικρόφωνο και ανέλαβαν χρέη παρουσιαστών.

Κείμενο και φωτογραφίες από bg-patriarshia.bg ( Vesela Ignatova)

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων