01/07/2020 01/07/2020 Με τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας και των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της Στάρα Ζαγκόρα Κυπριανός τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας στο Χαρμανλί. Σήμερα η βουλγάρικη εκκλησία έχει διπλή εορτή, αφού εκτός από τους Αγίους Αναργύρους γιορτάζει και την μετακομιδή/επιστροφή των λειψάνων του Αγίου Ιωάννη...
01 Ιουλίου, 2020 - 22:21

Ο Μητρ. Κυπριανός στον Άγ. Ιωάννη της Ρίλας στο Χαρμανλί

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Κυπριανός στον Άγ. Ιωάννη της Ρίλας στο Χαρμανλί

Με τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας και των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της Στάρα Ζαγκόρα Κυπριανός τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας στο Χαρμανλί. Σήμερα η βουλγάρικη εκκλησία έχει διπλή εορτή, αφού εκτός από τους Αγίους Αναργύρους γιορτάζει και την μετακομιδή/επιστροφή των λειψάνων του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας από την πόλη του Τάρνοβο στην Ιερά Μονή της Ρίλας.

«Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στον Μητροπολίτη Αντώνιο, εν Κεντρώα και Δυτική Ευρώπη, ο οποίος τίμησε την αδελφική μας πρόσκληση και τον Ηγούμενο της Μονής του Μπάτσκοβο, ο οποίος με ειρήνη και αγάπη μας έφερε ένα απότμημα των ιερών λειψάνων του Αγίου Ιωάννου της Ρίλας, τα οποία σήμερα θα προσκυνήσουμε όλοι και θα προσευχηθούμε σε αυτά, και θα χαρούμε για το γεγονός πως μια Ενωμένη Βουλγαρία, μια ενωμένη Ορθοδοξία, μια εκκλησία κι ένα κράτος, θα υπάρχουν πάντα όσο θα υπακούμε το λόγο του Θεού.  

Και ειδικότερα, αυτήν την υπέροχη διαθήκη, που μας άφησε ο Άγιος Ιωάννης της Ρίλας, για να ακολουθήσουμε το φωτεινό μονοπάτι του, το παράδειγμά του, την αγάπη του για τον Θεό, την αγάπη του για τους αδελφούς του, ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε, να διατηρήσουμε με ζήλο τη μνήμη του, διατηρώντας το βάπτισμά μας και την αγάπη μας για την Μητέρα του Θεού».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων